Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 2-Aard useless?

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.W pierwszej odsłonie wiedźmina aard był według mnie najlepszym znakiem, ponieważ praktycznie zawsze ogłuszał po wymaksowaniu i nawet bez.Niestety, w wiedźminie 2 jest on moim zdaniem nieopłacalny, jednak przeszedłem tylko szturm i oblężenie zamku, potem zrobiłem przerwę od gry.I tu moje pytanie; czy istnieje jakakolwiek możliwość, aby zrobić, żeby była szansa na ogłuszenie taka jak w witcherze 1, bądź trochę niższa?I czy ten znak jest useless, czy można nim coś ugrać?Opłaca się dawać talenty w magię?

Opublikowano

Ten znak nie jest wcale taki bezużyteczny jak Ci się wydaje, praktycznie Ci powiem, że tak samo jak w jedynce, w dwójce robi swoje, a nawet więcej - jest wstanie zrzucić przeciwnika, jeżeli stoi na skraju czegoś (muru, urwiska, itp.). Po rozwijaniu drzewka magii posiada obrażenia AoE, co oznacza, że atakuje wielu przeciwników naraz. Również w drzewku rozwoju magii jest możliwość wykupienia talentu zwiększającego efekty krytyczne znaków (ogłuszenie, podpalenie etc.). Teoretycznie, jesteś wstanie ogłuszyć przeciwnika, kiedy posiada +-50% PŻ i wykończyć go finisherem.

Krótko mówiąc, samym tym znakiem można przejść grę bez problemów, a w edycji rozszerzonej - po znalezieniu odpowiedniej kapliczki - znak Aard zamraża przeciwników :)

Sygnatura.png
Opublikowano

Ciekawe, moglbys mi powiedziec gdzie moge znalezc taka kapliczke?

Dzieki, o tym 50% hp nie wiedzialem

Bodajze istnieje jeszcze eliksir, ktory zwieksza szanse na efekty krytyczne

A jeszcze pytanie; moc znakow nie zwieksza szansy na ogluszenie?

Opublikowano

Ciekawe, moglbys mi powiedziec gdzie moge znalezc taka kapliczke?

Dzieki, o tym 50% hp nie wiedzialem

Bodajze istnieje jeszcze eliksir, ktory zwieksza szanse na efekty krytyczne

A jeszcze pytanie; moc znakow nie zwieksza szansy na ogluszenie?

W ostatnim akcie

Aby odblokować Lodowy Aard, należy odkryć właściwą kapliczkę. Dostęp do tego znaku uzyskamy dopiero na samym początku III aktu bez względu na to, komu pomagamy od czasu opuszczenia Flotsam. 

28101159.jpg

Używamy wilczego amuletu, aby odkryć wpierw zwłoki żołnierza (zabieramy z nich książkę), zaś tuż obok samą kapliczkę.

Jest to raczej Miejsce Mocy, w które musimy wejść, dzięki czemu zdobywamy Lodowy Aard.

Nie, moc znaków zwiększa tylko ich obrażenia.

Te mikstury to Wilk i Jaźwiec.

Sygnatura.png
Opublikowano

Dziwne, przeczytalem ze wilk i jazwiec zwiekszaja tylko szanse na otrucie,podpalenie i krwawienie, natomiast przy filtrze petriego przeczytalem, ze zwieksza moc znakow, czyli sile uderzenia aard.Wat?

Opublikowano

OK,przeczytalem ze moc znakow moze zwiekszyc efekt ogluszenia.Jak bd w domu to sprawdze i napisze

@Edit Nie, nie zwiększa.

Eliksiry nie działają, zanim dojdę do tego poziomu w rozwoju bohatera to też trochę zajmie.Przedmioty też będe zdobywał raczej wolno

Istnieje jakaś możliwość, aby oprócz umiejętności i itemów zwiększyć efekty krytyczne znaków?Chodzi mi tylko o ogłuszenie/powalenie

Btw. wilk i jaźwiec zwiększają tylko szansę na krwawienie, zatrucie i chyba podpalenie.O ogłuszeniu nie ma mowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...