Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa jungla help!

RutherforPolska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po patchu 0.20 kompletnie nie daje rady w jungli po zrobieniu reda czy blue mam 80% hp i brak potów i musze recallować bo na ptakach sam nie dam rady a wilki jakoś ujdą i tak recalluje co 2-3 minuty po potki i heal :/ Macie jakieś rady jak grać na tej jungli?

76561198342061369.png

Opublikowano

Ja zaczynam od golemów (team mi pulluje a ja smajtuje go ale gdzieś w połowie aby zyskać buffa - co 5 atak stun) i wtedy jest mi łatwiej zrobić reda/blue. Po zrobieniu golemów i 1 buffa szybko cofam i kupuje nowy item do jungli i jakieś potki.

Dlatego dali nam w bazie "Obronę Terytorialną" tak aby szybko wrócić do jungli i nie zdążyli nam ukraść drugiego buffa.

Warto zauważyć, że nie ugrasz każdym championem w jungli tak jak to było w s4. Testowałem na normalach starego, dobrego Cho Gatha w jungli. Szczerze? Z dobrym pullem na start spokojnie robisz 2 buffy po golemach i jak cofniesz po przedmiot junglerski to ładnie czyści campy. Ganki ma z*******e ale trzeba umieć nim grać i trafiać skillshoty.

Coś czuję, że wróci właśnie nawet taki Cho Gath ze względu na pasyw i inne postacie z dobrymi gankami i sustainem.

Grałem też Kha.. ma bardzo słabo dopóki nie kupi tego itemku a potem całkiem okej.

Opublikowano

Polecam ci pierwsze zagrać sobie postaciami takimi jak warwick,udyr. Jeśli nimi grasz ,a nadal ci nie idzie to nie zaczynaj od blue,red lecz od żaby,golemów smite dajesz by zabić żabę,golema dostajesz buffa i blue,red to nie problem.

Opublikowano

Ja gram xinem na Jungli i jak zaczynam z maczetą i 2 potami to zależy w jakiej drużynie gram jak gram w niebieskich to od reda a jak w fioletowych to od blue potem robie wilki następnie wracam po poty i butki idę robić werfy golemy no i gankuje w między czasie. Zbieram hajsy i kupuje item.

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Graj WW. Do 6 lvl nie musisz recallować cały czas farmisz, wracasz kupujesz cały ulepszony item do jungli ( ten który daje as i magic dmg ).

Opublikowano

grasz fiddlem, mały pull blue i easy

Dokładnie. To drugi Warwick jeśli chodzi o sustain. W sumie nawet lepszy bo gankować może już na 3 lvlu jak wezmiemy Q. Zapomniałem go dodać a właśnie on na bank będzie sporo grany. Tylko lipa bo mało kto go ogarnia (głównie słabe ulty robią).

Opublikowano

Teraz odpadają postacie, które nie mają sustainu (J4 czy Khazix, niby ma ale malutki z W) a wchodzą do mety z sustainem (WW, Fiddlestick, Nunu). Np WW spokojnie weźmie całą swoją jungle z początku i jeszcze może ganka zrobić ale problemem będzie mana. Później już z itemkiem na jungle i ulepszeniem Pożeracz (nie wiem jak po ang) bierze ADC na ulti i swoje wymaksowane Q. :D Ja raz byłem nafeedowany ww to sam zrobiłem Quadrę (byłaby penta ale nie było jednego w tf).

Opublikowano

a od czego się zaczyna tak wogóle w tej jungle od golemów/żaby  czy od blue/red i wilki/wiedźmy powrót i robimy red albo blue?

Zaczynasz od żabki/golemów (zależy gdzie zaczynasz) smajtujesz żabkę/golema i idziesz na reda/blue. Potem zależy od postaci czy masz wystarczająco lifesteala. Dajmy na przykład WW, czyli po blue idziesz robić papugi, wilki, na redzie zużywasz smite (regenerujesz sobie hp) i albo się cofasz albo jeszcze zdołasz zrobić golemy. A postacie bez lifesteala, czyli po blue/redzie albo dajesz radę na wilkach/papugach i wracasz albo od razu bardzo szybko powracasz po buffie, kupujesz miksturki i wracasz na jungle. Mogę się w czymś mylić, więc proszę o poprawienie. :)

Opublikowano

Graj udyrem lub ww i nie masz żadnego problemu. ;)

Ja ów champami jungle czyszczę jak przed patchem, czyli red, ptaki, wili, blue, cofam, teleport -> golemy i od początku

beka z bronzów

Opublikowano

Też nie mogłem na początku ogarnąć, ale jeśli team Ci pomoże na początku z redem/blue to potem dajesz radę bo nie musisz potek zużywać.

Przy dobrym smajcie blue wyleczysz trochę hp.

Dobre masterki wystarczą z armorem żeby dawać radę w jungli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...