Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z mapą - laguje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na moim serverze spawn strasznie laguje jakieś 60 fps'ów (mówimy tu o spadku fps'ów).Na innym czystym świecie 300 fpsów więc jest różnica.Hosting odpisuje mi że mam zbudować nową mapę a ja i tak wiem że za miesiąc będzie trzeba ponownie to zrobić ponieważ będzie ten sam problem.Nie wiem czym to jest spowodowane pomóżcie !

post-873497-0-10475200-1416650322_thumb.png

post-873497-0-72187100-1416650333_thumb.png

Opublikowano

Laguje, ponieważ za pewne masz na serwerze wgrane za dużo zbędnych i obciążających pluginów. 

Spróbuj wywalić niektóre pluginy albo zresetować serwer i może problem ustapi. 

Odpisz, jeżeli już, to zrobisz. 

Opublikowano

Z tego co wiem winę za to ponosi DYSK na którym jest twój hosting. Zapewne SATA,(gdyby był SSD było by odrobinę lepiej) przez to mapa wolniej się czyta. BTW. Ktoś wgl zauważa różnice miedzy 60 a 300 klatek? 

Opublikowano

Spawn może lagować bo masz bloki typu teleporty,lava,woda, usuń je a do tego możesz wgrać stoplaga i ustawić go na mapie spawnu/ Spawn może zawierać dużo bloków i twój komp nie wyrabia z renderowaniem mapy ;)

671411485514457941894.png

Opublikowano

bez pluginów jest to samo wiec jest to wina mapy.Jakie rozwiązanie ?

No dobrze, a próbowałeś przypisać więcej RAMu dla Minecrafta? 

I zastosuj się do mojego poprzedniego posta zresetuj serwer (wyłącz i włącz) ;) 

Opublikowano

Hosting mówi że mają dyski SSD a co do teleportów to dodaje około 2 fpsy

Lord Problem nie jest u mnie nawet na najlepszym komputerze był by wyraźny spadek fpsów.

Opublikowano

Wydaje mi sie ze masz zabardzo rozbudowany spawn, dotego grasz na huzuni (lub czyms podobnym), i on pokazuje wszystkie skrzynki, wszystkich graczy.

Duga przyczyna moga byc gracze, zbyt wielka ilosc graczy zmniejsza ilosc fps.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Z tego co wiem winę za to ponosi DYSK na którym jest twój hosting. Zapewne SATA,(gdyby był SSD było by odrobinę lepiej) przez to mapa wolniej się czyta. BTW. Ktoś wgl zauważa różnice miedzy 60 a 300 klatek? 

Sata to typ złącza

HDD i SSD to typy dysków ;_;

Laguje bo na spawn jest: 

- dużo mobów

- dużo redstone[mechanizmy]

- dużo itemków

--

Pozdrawiam Padaambo

Jeśli pomogłem to daj like :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...