Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Castle Of Heroes

sebos2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Castle Of Heroes to gra wydana przez GPotato która jest bardzo podobna do Heroes:Might and Magic.

Na początku wita nas samouczek który pomaga nam "rozszyfrować grę".

Samouczek jest dosyć zrozumiały i nie miałem z nim problemów.

Gra wygląda jak zwykła Via WWW w której trzeba budować ,i tak w kółko.Nic bardziej mylnego!

W grze mamy bohaterów którzy mogą chodzić po mapie z jednostkami i atakować potwory/przejmować kopalnie/atakować surowce w celu ich zdobycia.Jak już wspomniałem gra jest podobna do Heroes:Might and Magic. Szczególnie dlatego że walka jest turowa ,a nie wygenerowana.

Żeby zwiększyć szybkość pozyskiwania surowców należy przejąć Kopalnie/Tartak itd.Po pewnym czasie możemy zbudować Wierze Magii która nam pozwala zdobywać skille/umiejętności dzięki którym nasze surowce są szybciej pozyskiwane lub nasze jednostki zadają większe obrażenia/mają więcej obrony czy dostają więcej doświadczenia.

W CoH mamy do dyspozycji 5 surowców:

Siarka,Drewno,Kryształ,Złoto i Rudę.

A do tego dochodzą aż 4 klasy:

Elfy,Nieumarli,Orkowie i Ludzie.

Do tego każda z klas ma inne jednostki(i wygląd miast) co czyni grę jeszcze bardziej ciekawą.

W Tawernie możemy zdobyć nowych Bohaterów ,lista dostępnych do wynajęcia bohaterów zmienia się co 40-60 minut.

Plusy:

-Ciekawa i interesująca walka turowa rodu Herosów:Might and Magic

-Polska wersja językowa

-Ciekawe wyglądy miast

-Zamiast wygenerowanego raportu mamy walkę turową

-Misje za które dostajemy surowce.Dodatkowo nakierowują nas jak powinno się grać.

-Możliwość chodzenia po mapie dzięki czemu możemy zdobyć specjalne przedmioty dzięki którym możemy wyposażyć naszego bohatera co daje nam większy atak/obronę/szybkość itd.

-Możliwość stworzenia i dołączenia do gildii

Minusy:

-Polska wersja językowa oznacza dużo dzieci/trollów/neo kidów.

-Za dużo rzeczy w IS.

-Budynki długo się budują.

Napisane przezemnie zgoda na kopiowane ,jeżeli napiszesz do mnie na pw!

Strona producenta:

http://pl.game.heroes.gpotato.eu/

Zapraszam do gry ,mam nick sebos na nowym świecie!

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Może być ciekawie zagram ^^

Edit@

Gra bardzo fajna nick: patrykjj <wiem że kox> świat ten drugi już 5 lvl :D

Edit@

Powie mi ktoś jak zrobić żebym mógł sterować walką bo daje że chcę dowodzić a i tak same się ruszają :D

e6988a408c5e33dc0b077b8.png

By EL_Mariaci

patrycek.png

Opublikowano

Na dole masz tam czekaj ,atakuj itd.

Potem będziesz mógł używać skilli które dodają atak,hp itd. :)

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...