Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne][Projekt][WWW] projectQ - Statystyki dla gildii.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|
|
|
|
|
|
|
|

|

|

|

Witajcie forumowicze! Chciałbym Wam przedstawić projekt systemu statystyk (jest w fazie planowania). System ten będzie całkowicie darmowy oraz z możliwością wykorzystania komercyjnego. Jestem otwarty na wszelkie propozycje dotyczące funkcji oraz wspieranych pluginów.

Opublikowano

Nie dziala.

Sciaga sie plik readme.md i petla sie tworzy... link w tym readme = to samo.

Wstaw demo strony.

@Edit

Już rozumiem o co Ci chodzi :)  Nie ma jeszcze linku do ściągnięcia plików systemu, bo to tylko projekt! Możecie się zapoznać z funkcjami opisanymi w pliku README. Głównym celem tematu jest to byście napisali swoje propozycje dotyczące funkcji jakie byście chcieli oraz pluginów jakie ten system powinien wspierać.

Opublikowano

@Edit

Już rozumiem o co Ci chodzi :)  Nie ma jeszcze linku do ściągnięcia plików systemu, bo to tylko projekt! Możecie się zapoznać z funkcjami opisanymi w pliku README. Głównym celem tematu jest to byście napisali swoje propozycje dotyczące funkcji jakie byście chcieli oraz pluginów jakie ten system powinien wspierać.

Eh.. Nigdy tematu do konca nie przeczytam ;p

W temacie [dl] bylo to zobaczylem.

To tak:

• ladny design
  • wsparcie dla wielu pluginow
  • statystyki gracza 
  • statystyki gildii
  • top100 (oddzielna zakladka)
  • top100 jakis tam freekilli
  • top100 gildii
  • top10 gildii i graczy na glownej

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

Eh.. Nigdy tematu do konca nie przeczytam ;p

W temacie [dl] bylo to zobaczylem.

To tak:

• ladny design
  • wsparcie dla wielu pluginow
  • statystyki gracza 
  • statystyki gildii
  • top100 (oddzielna zakladka)
  • top100 jakis tam freekilli
  • top100 gildii
  • top10 gildii i graczy na glownej

Nawiązując do twoich podpunktów:

* Designów będzie z 16, do tego dodam też trochę animacji by wyglądało to lepiej.

* Wsparcie na początku będzie dla RevoGuild i FunnyGuilds. Gdy twórcy OpenGuild dodadzą punktację w tym pluginie to również dla niego dodam wsparcie.

* Szczegółowe informacje o danym graczu i wyszukiwarka są już w planach.

* Statystyki gildii również są w planach.

* Oddzielne top100? Dobra idea.

* Freekille to też fajny pomysł :)

* Top10 jest już w planach.

Opublikowano

Nawiązując do twoich podpunktów:

* Designów będzie z 16, do tego dodam też trochę animacji by wyglądało to lepiej.

* Wsparcie na początku będzie dla RevoGuild i FunnyGuilds. Gdy twórcy OpenGuild dodadzą punktację w tym pluginie to również dla niego dodam wsparcie.

* Szczegółowe informacje o danym graczu i wyszukiwarka są już w planach.

* Statystyki gildii również są w planach.

* Oddzielne top100? Dobra idea.

* Freekille to też fajny pomysł :)

* Top10 jest już w planach.

Co do openguild to w planach sa statystyki. https://github.com/grzegorz2047/OpenGuild2047/blob/master/TODO.md

Mozesz jeszcze dodac:

• wyszukiwarke gildii/graczy
  • graczy ktorzy ostatnio zgineli
  • skrypt na ilosc graczy online itp
  • oddzielna zakladka zbanowani (wszystkie bany ze stronami)

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

Co do openguild to w planach sa statystyki. https://github.com/grzegorz2047/OpenGuild2047/blob/master/TODO.md

Mozesz jeszcze dodac:

• wyszukiwarke gildii/graczy
  • graczy ktorzy ostatnio zgineli
  • skrypt na ilosc graczy online itp
  • oddzielna zakladka zbanowani (wszystkie bany ze stronami)

1. W planach.

2. W planach.

3. W planach.

4. Chodzi o zbanownych w pluginie dla gildii gildii jak sądzę?

Opublikowano

Wybaczcie, że piszę po samym sobie jednakże jest jedna sprawa nie cierpiąca zwłoki. Mianowicie potrzebna mi baza danych z przynajmniej 30 graczami i gildiami dla pluginu FunnyGuilds. Wiem, że mógłbym ją sztucznie wygenerować, ale zależy mi na tym by zawierała realne i różnorodne informacje. Jeżeli ktoś chciałby pomóc udostępniając kopię swojej bazy MySQL czy ewentualnie SQLite to proszę o kontakt :)

P.S. Będzie mi również potrzebna podobna baza z tym, że dla pluginu RevoGuild.

Opublikowano

Udostępnisz to do pobrania? Jak tak to kiedy? Jeżeli masz jakies lepsze motywy- np ten co na ss to moge nawet kupic* ale byś mi to podłączył bo mam baze itp ale inne tego typu dodatki/skrypty mi nie działały

Opublikowano

@HardStyl3r_PL

Dodasz może sam kod do dodania już na swoją stronę?

Bo nie chcę pisać tej strony w tym samym stylu, jak mam już gotową, nawet na bootstrapie.

Zadecydowałem, że nie udostępnię kodu do czasu, gdy całość będzie gotowa w wersji 1.0. Co więcej cała system jest na licencji http://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/ co pozwala na jego modyfikację, ale wszelkie zmiany muszą być jasno opisane. Do tego nie można nigdzie rozpowszechniać zmienionego kodu.

@MsDaniel55

Udostępnisz to do pobrania? Jak tak to kiedy? Jeżeli masz jakies lepsze motywy- np ten co na ss to moge nawet kupic* ale byś mi to podłączył bo mam baze itp ale inne tego typu dodatki/skrypty mi nie działały

Motywów jest 16, ten na zdjęciu jest "najpinkniejszy" :P Kod będzie darmowy, więc nie musisz go kupować. Podstawowy proces instalacji oraz konfiguracji nie jest trudny i będzie opisany. Aczkolwiek jeżeli ktoś będzie chciał dodatkowe specjalne wsparcie z mojej strony lub zlecić mi integrację i stworzenie specjalnych dodatkowych funkcji dla swojej strony to zawsze można się dogadać na PW ;)

Opublikowano

@ref

W związku z dużymi niedociągnięciami w RevoGuild i FunnyGuilds pracę nad systemem zostały wstrzymane do czasu naprawienia problemów przez autorów tych pluginów.

Opublikowano

@ref

W związku z dużymi niedociągnięciami w RevoGuild i FunnyGuilds pracę nad systemem zostały wstrzymane do czasu naprawienia problemów przez autorów tych pluginów.

Autorzy nie wykazują chęci oraz umiejętności do naprawienia raportowanych przeze mnie błędów (związanych z bazą danych MySQL). W związku z czym bardzo mi przykro, ale nie będę wspierał dziurawych pluginów. Więcej by było z tym zachodu niż to warte.

@Edit

Nie znaczy to, że projectQ nie powstanie. Zajmę się dedykowanym wsparciem dla OpenGuild. Ten plugin ma aktywnych autorów wprowadzających sugerowane przeze mnie poprawki oraz porządną strukturę baz danych (w porównaniu do innych śmiem sądzić, że nawet najlepszą).

@Edit [2]

Proszę o zamknięcie tego tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...