Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zadośćuczynienie za zmianę hasła do panelu za moimi plecami

Obsifire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż problem jest taki iż byłem jednym z administratorów, lecz inni zmienili hasło do panelu abym nie miał do niego dostępu . Ja ustawiałem kiedyś hasło do FTP i nadal je mam - oni nie mogą go zmienić bo go nie znają (mają tylko WEBFtp gdzie nie potrzeba hasła, wystarczy panel). Mam zatem dostęp do plików lecz nie do konsoli. Macie jakiś pomysł jak mogę przejąć nad serwerem pełną kontrolę? Zmodyfikowane przeze mnie pluginy już wrzuciłem lecz to może nie wystarczyć... co o tym sądzicie?

PS. Nie chcę usuwać mapy... chcę by było spektakularnie :)

Opublikowano

Jezeli masz dostep do plikow to usun np. World Guarda, wtedy kazdy zniszczy spawn.

Wgraj lub napisz jakis plugin lub skrypt na dawanie sobie OP.

Zabierz permissie i op dla adminow.

Zbanuj Adminow.

Jezeli to surv + gildie, to poniszcz gildie (Voxelem).

Zmien informacje o serwerze (motto).

Zmien miejsce spawnu graczy.

Mozesz wszystko robic. Posiadajac dostep do plikow masz wieksza wladze niz gdybys posidal dostep do konsoli.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Myślę, że po prostu jesteś zdesperowany aby zrobić komuś źle.. Ale kij z tym.

Z FTP nie możesz/nie masz jak dostać się do panelu. Hosting jaki?

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Czekaj bo sie pogubiłem. Chcesz przejąc kontrole nad serwerm czy go w spektakularny, za przeproszeniem, sposób rozyyebac?

hihihi hehehe hahahaha...

Opublikowano

wykup sobie jakis inny serwer, tamten rozwal i ustaw whiteliste itd na ,,nowe ip (x)"

Opublikowano

Jezeli masz dostep do plikow to usun np. World Guarda, wtedy kazdy zniszczy spawn.

Wgraj lub napisz jakis plugin lub skrypt na dawanie sobie OP.

Zabierz permissie i op dla adminow.

Zbanuj Adminow.

Jezeli to surv + gildie, to poniszcz gildie (Voxelem).

Zmien informacje o serwerze (motto).

Zmien miejsce spawnu graczy.

Mozesz wszystko robic. Posiadajac dostep do plikow masz wieksza wladze niz gdybys posidal dostep do konsoli.

Spodobał mi się pomysł z WorldGuardem - uszkodziłem plugin i gracze zaczęli masowo rozkopywać miasto. Widok 100 graczy rozkopujących mapę - bezcenne.

Dzięki :D

Temat do zamknięcia.

Opublikowano

@Warwarin

Raczej chodzilo mi ze sftp i ssh te same haslo i login :) , Jesli juz chciales dyskutowac zapraszam na gg zobaczymy kogo wiedza jest wieksza :)

Opublikowano

@Warwarin

Raczej chodzilo mi ze sftp i ssh te same haslo i login :) , Jesli juz chciales dyskutowac zapraszam na gg zobaczymy kogo wiedza jest wieksza :)