Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana głównego antywirusa/antymalware + usuwanie rzeczy z menu kontekstowego?

qAnimowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Ostatnio zainstalowałem program Advanced SystemCare Ultimate 7 (Razem z Game Boosterem Pro, IObit Malware Fighter pro itd. itp.) i teraz mam pytanko co zrobić aby program Advanced SystemCare Ultimate 7 jako antywirus był wyłączony a Windows Defender zaczął chodzi (IObit Malware Fighter również ma był wyłączony) oraz jak usunąć rzeczy które dodały te programy z menu kontekstowego ? Dodam że używam Windows 8.1 Pro

Opublikowano

557561417202455946419.jpg

Wyłącz "Full detection", "Surfing protection", "Homepage protection" i "Real-time protection".

Co do menu kontekstowego to na pierwszą myśl przyszedł mi program CCleaner

bodajże w Narzędzia --> Autostart --> Zakładka "Menu kontekstowe"

Ścieżke być może napisałem błędnie, nie mam jak tego sprawdzić (nie używam Windowsa)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Co do ASC Ultimate 7 - nie potrzebuje już pomocy ponieważ zdecydowałem że przejdę na ASC Pro 8 ale mimo wszystko dzięki. A jeżeli chodzi o menu kontekstowe - większość rzeczy została usunięta jednak rzeczy typu "Deep Scan" (asc pro 8) po kliknięciu na kosz czy też "Odinstaluj gruntowanie" (iobit uninstaller) zostały w menu kontekstowym a program CCleaner ich nie znajduje. Mimo wszystko na dzień dzisiejszy i tak sporo mi pomogłeś ale jeżeli ktoś wie jak usunąć jeszcze te rzeczy z menu kontekstowego proszę o powiadomienie mnie o tym :)

Opublikowano

Jak możesz to wyślij screenshot z tego programu CCleaner, z Narzędzia --> Autostart --> Zakładka "Menu kontekstowe"

Postaraj się by było wszystko widoczne

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Oj faktycznie, w takim razie użyj programu ShellExView

http://www.nirsoft.net/utils/shexview.zip

(bezpośredni download ze strony autora)

Poszukaj wpisów, które chciałbyś wyłączyć. Wyłączyć je możesz poprzez PPM --> "Disable Selected Items" bądź klawisz F7

Dla ułatwienia uporządkuj sobie wszystko "Type" i szukaj tych wpisów, które są oznaczone jako "Context Menu"

Jak już wyłączysz wpisy, to zresetuj komputer, wtedy będziesz widział zmiany

Opublikowano

Najlepiej to odinstaluj te programy. Są to typowe task killery, niby przyśpieszają komputer o 60%, niby zabezpieczają go lepiej niż wszystkie antywirusy a tak na prawdę nic nie robią.

Opublikowano

@.old - Problem z menu uważam za zakończony, wielkie dzięki za pomoc.

@DnaloP - ASC Pro nie zawiera antywirusa, a antymalware (IObit malware fighter'a) nie instalowałem. Ale komputer naprawdę potrafią przyśpieszyć, na początku roku komputer chodził mi w miarę wolno jakoś na początku wakacji popobierałem sobie te programy od IObit'a i poaktualizowałem do wersji PRO i muszę przyznać że komputer zaczął chodzić bez porównania ale jeżeli znasz lepsze to możesz się podzielić :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...