Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o brandowaniu telefonu przez operatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli co sądzicie o wgrywaniu ustawień danej sieci na telefon?

Czy wszyscy operatorzy tak robią? I czy jak kupuje w jakiejś sieci telefon od razu na własność to czy on też ma te ustawienia operatora?

Bardziej się opłaca kupić telefon w sieci na własność czy w sklepie lub na allegro również na własność?

334qlo8.jpg
Opublikowano

Nie wszyscy tak robią, zależy od operatora, ale większość. Lepiej kupić telefon normalnie, korzystasz z jakiej sieci chcesz, nie masz syfu operatora, łatwiejszy do rootowania i modowania.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Nie wszyscy tak robią, zależy od operatora, ale większość. Lepiej kupić telefon normalnie, korzystasz z jakiej sieci chcesz, nie masz syfu operatora, łatwiejszy do rootowania i modowania.

a który z obecnych w Polsce tak nie robi?

Co sądzę? Jest to tylko i wyłącznie syf którego łatwo się pozbyć.

Opublikowano

Heh, nie rozumiem niektórych zbytnio. Telefon z Brandowanym softem możesz brać we wszystkich sieciach, oprócz orange(blokuje odblokowywanie roota, oraz po usunięciu branda traci się niby gwarancję) Ja osobiście mam z Plusa(Z1C) oraz Play( Xperia L) i nie narzekam na "syf". Jeżeli nie pasuje ci, że masz dużo ikonek, to instalujesz nova launcher prime, ukrywasz to co Ci nie pasuje i gitara.

Osobiście polecam kupić telefon od razu za gotówkę, ale wiadomo, jeśli nie posiadasz wystarczających funduszy, to abonament.
Tak jak mówiłem, jeśli chodzi o brandowany system, to jeśli lubisz modyfikowanie systemu(root itp) to polecam unikać orange.

Opublikowano

@up 

Czemu? Nie miałem żadnego problemu z rootowaniem telefonu brandowanego od orange, ba nawet kernel działał.

Tak wgl. po zmianie systemu ręcznie zawsze tracisz gwarancję.

graphic.png

Opublikowano

Zawsze można wgrać czystego stocka, wszystko zależy od telefonu, flashtool/odin i jazda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...