Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który system operacyjny lepszy? IOS czy android?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ech... Wolisz d*** czy cycki?  xD  Jeden powie Ci że lepszy jest android a drugi że IOS... Osobiście mam Z1 z robocikiem ale ciągnie mnie do IOS bo jestem tego zdania że jest lepszy (tak, miałem okazję go przetestować). Dlaczego? Telefon nie musi mieć parametrów jak mój poprzedni komp (Tak wiem, słaby musiał być ten komputer) żeby płynnie działał. I chętnie bym przerzucił się na IOS jednak ten ostatni IPhone mnie nieco zniechęcił do tego. 

Opublikowano

Dokładnie tak jak napisał up jeden woli to drugi to ale ja osobiście wole IOS podobno dłużej da się na nich pracować niż na androidzie. Bawiłem się IPhonem fajny telefon na prawdę fajny i jakbym miał wybór to brałbym IOS  niż androida ale na takiego IPhona 5 czy 5s może nawet 6 mnie nie stać.

334qlo8.jpg
Opublikowano

Trudno powiedzieć, bo porównujesz dwa różne systemy. Android jest otwarty - to znaczy każdy może sobie go pobrać, stworzyć własną wersję systemu czy aplikację. Dzięki temu deweloperzy nie mają problemu z tworzeniem programów - w Google Play znajdziesz ich multum. W systemie Google możesz zrobić praktycznie wszystko - chcesz używać telefonu? Używasz. Chcesz mieć dostęp do wszystkich plików, nawet systemowych? Żaden problem. Chcesz zmienić system? Bez problemu. Możesz go dostosować do swoich potrzeb oraz zmodyfikować tak aby wyglądał jak tylko chcesz. Masz dużo urządzeń do wyboru ze wszystkich półek cenowych. I w kwestii "ogromnej ilości wirusów" - to bzdura. Nawet bez antywirusa, będąc rozważnym, nie zainstalujesz żadnego szkodliwego programu.

iOS to system zamknięty. Co to oznacza? To, że nie znajdziesz jego wersji do pobrania w Internecie (przynajmniej legalnie). Jest on całkiem ładny i działa sprawnie. Oczywiście, też możesz mieć powiększone uprawnienia, wtedy musisz wykonać tzw. "Jailbreaking". Niestety tutaj jesteś uzależniony od Apple - to oni decydują czy dostaniesz aktualizację systemu czy też nie, bo są jedynymi producentami urządzeń działających na iOSie. Oczywiście w Appstore znajdziesz także dużo interesujących aplikacji.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...