Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piosenka na gitarę

Chatter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, pogrywam sobie na gitarze i potrzebuję przyjemnej piosenki, jakiejś nowszej a nie staroci z lat 80 - 90, coś w stylu I See Fire Eda Sheerana może być, żeby nie były 3 akordy na krzyż tylko można było się z tym jakoś pobawić. Podrzucajcie fajne kawałki do nauki, daję lajki za coś fajnego :)

Opublikowano

Może:

Linkin Park - The Messenger,

Red Hot Chili Peppers - Californication, 

Kasia Popowska - Przyjdzie Taki Dzien.

Wiesz co ciężko jest tak trafić po prostu jak jakąś piosenkę lubisz spójrz na jej akordy czy tabulaturę i się naucz. 

334qlo8.jpg
Opublikowano

Pobawić to się możesz czymś od Hendrixa, Van Halena czy Slasha...

Nie nazywaj najlepszej muzyki gitarowej starociami i nie porównuj takich majstersztyków do jakiegoś Sheerana.

RHCP Can't Stop, Otherside, Californication, Imagine Dragons Round and Round, może coś z tego.

Jak chcesz coś do nauki to z pewnością Eruption, ale to pewnie daleka przyszłość.

PS. Właściwie to nauka zaczyna się dopiero na tabach, także jeśli potrzebujesz takich utworów to pisz.

Opublikowano

Pobawić to się możesz czymś od Hendrixa, Van Halena czy Slasha...

Nie nazywaj najlepszej muzyki gitarowej starociami i nie porównuj takich majstersztyków do jakiegoś Sheerana.

RHCP Can't Stop, Otherside, Californication, Imagine Dragons Round and Round, może coś z tego.

Jak chcesz coś do nauki to z pewnością Eruption, ale to pewnie daleka przyszłość.

PS. Właściwie to nauka zaczyna się dopiero na tabach, także jeśli potrzebujesz takich utworów to pisz.

Ja umiem grać, gram od roku, na pewno nie umiem wszystkiego ale większość dobrze ogarniam, ja po prostu nie lubię tych starszych piosenek, wolę coś nowszego.

Z tabów jasne że umiem korzystać, ale mi tu bardziej nie chodzi o solówki tylko zwykłe piosenki na akordach, mam ochotę sobie tak chillowo pograć i szukam czegoś takiego.

Opublikowano

To w czym ty masz problem bierzesz piosenkę patrzysz na jakich jest akordach i grasz  a i kto powiedział że akurat solo musi być zapisane w tabulaturze całe piosenki też są czasami tak pozapisywane

334qlo8.jpg
Opublikowano

Abstrahując od powyższych odpowiedzi:

-Daft Punk- Get Lucky

-Lady Pank- większość, może i wg. ciebie staroć, ale moim zdaniem łatwe, bardzo ładne utwory.

-Daft Punk- Lose Yourself to dance, rewelacyjna melodyjka :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...