Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Długie ładowanie pluginów :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam ostatnio problem z Multiversem. Otóż robię serwer parkour na autorskich skryptach i pluginach, jednak kiedy chcę zrobić szybki restart to Multiverse spowalnia odpalanie serwera nawet o 300 sekund. Serwer ma 2 GB ram na hostingu lvlup.pro. Problem powstaje równiez z pluginem LogIt, który dosyć długo się włącza. Wie ktoś może jak naprawić ten problem? Czy może wystarczy zmienić craftbukkita.. ;/

Oto dowód:

[15:22:00] [Server thread/INFO]: Done (315.686s)! For help, type "help" or "?"

Opublikowano

Silnikowi oraz podzespołom brakuje zasobów ramu na odpowiednie jego rozmieszczenie i dlatego trwa to bardzo długo jeżeli masz bardzo dużo swiatow zapisz sobie je na komputrze usun multiversa i swiaty i napisz czy cos sie zmieniło

Opublikowano

Wgrywasz zbyt obciążające pluginy na swój serwer lub, po prostu Twój serwer jest zbytnio przeciążony pluginami. 

Odinstaluj różne niepotrzebne pluginy lub zresetuj serwer (wyłącz i włącz) 

Opublikowano

Problem, jest w tym iż twoje zasoby pamięci RAM są zbyt małe [lub za mało zostało przypisane do pluginu]. Plugin "pochłania" tyle pamięci że jego praca spowalnia nie tylko samego siebie ale i w wyniku cały serwer, polecam kupić lepszą ofertę na lvlup.pro z może minimum 4Gb Ram' . Na moje oko tyle powinno starczyć. Opcja 2 to obciążanie serwera przez inne pluginy, sprawdź które są nie potrzebne i je po prostu usuń/wyrzuć, Wspominałeś o skryptach. U mnie skrypty mają + za łatwość tworzenia i jednocześnie - za pożerane zasoby. Zachowaj subtelność podczas tworzenia takowego skryptu ;)

XUQQ6QZ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...