Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Typ serwerka

#KruQ.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, stworzyłem ostatnio serwer easy hardcore ale wszyscy stwierdzili że nikt nie będzie grał i że dużo jest takich serwerów. Wiec mam do was pytanie jaki typ serwera chcielibyście najbardziej żeby wam sie fajnie grało? Ja wymyśliłem serwer network że będzie lobby i będą serwery freebuild, survival i minigames wtedy każdy wybrał by coś dla siebie oczywiscie wszystko było by wykonane na najwyższym poziomie autorskie pluginy, mapy etc.

Opublikowano

Zrób taki typ serwera jaki ci się podoba i nie słuchaj innych tylko staraj się osiągnąć tego czego chcesz. Najlepiej zrób coś oryginalnego, własny typ serwera wymyśl ;)

Opublikowano

KruQ zrób serwer jaki chcesz ale ja chciałbym zagrać na serwrze frakcje mały drop itd. Jak na starych serwerach a teraz o to trudno szukam 3 tyg. takiego serwera i nie znalazłem. Może to być sv fb minigames na jednym serwie i castle było by epic ;)

Opublikowano

No mówisz żebym zrobił jak mi się podoba, ale ja was pytam bo zrobie a nikt nie będzie grał i się tylko namęcze.

KruQ zrób serwer jaki chcesz ale ja chciałbym zagrać na serwrze frakcje mały drop itd. Jak na starych serwerach a teraz o to trudno szukam 3 tyg. takiego serwera i nie znalazłem. Może to być sv fb minigames na jednym serwie i castle było by epic ;)

Czyli mógł by być ten serwer network?
Opublikowano

Limonek_Venride, dostaniesz zapewne ostrzeżenie za spam.

#KruQ. naprawdę robisz serwer dla innych a nie dla siebie? Jak niby wszystko pójdzie na marne jak nie będzie nikt grał? Liczy się frajda z tworzenia no chyba, że robisz dla pieniędzy.

Opublikowano

Tak,bo jak komuś się coś nie spodoba może na co innego.

A opłaca się robić minigames? Zagrał byś? Bo jednak sporo roboty jest przy tym.

Limonek_Venride, dostaniesz zapewne ostrzeżenie za spam.

#KruQ. naprawdę robisz serwer dla innych a nie dla siebie? Jak niby wszystko pójdzie na marne jak nie będzie nikt grał? Liczy się frajda z tworzenia no chyba, że robisz dla pieniędzy.

No może i frajda ale ja za nie które pluginy płace, i jak nikt nie bedzie grał to co, kasa w błoto?
Opublikowano

@Nogutek skapłem się wiec edytowałem.

Ale co mu z serwera priv pewnie chce zobaczyć jaką frajde robi innym graczą. A jak będą grać 4 osoby trudno ale zareklamuje serwer na forum.

@ Może minigames jak TheWalls,SkyWars no i troche xD jak ktoś zginie np. Na sv to się wyluzuje.

Opublikowano

Gracze mieli racje teraz od groma jest takich serwerów. Możesz stworzyć serwer SkyBlock lub RPG teraz jest bardzo mało tworzonych takich serwerów. Serwer RPG posiada dobre klimaty dla graczy do grania dodatkowo, jest ich mało tworzonych tak jak pisałem. 

Na tym serwerze, żeby zadowolić gracze mogłoby być:

- Autorskie pluginy i skrypty.

- Pomocna i ogarnięta administracja w stosunku do graczy. 

- Często organizowanie konkursów/eventów, żeby zbytnio nie zaniedbać graczy. 

Reklamę serwera możesz wynająć u Yotuberów za dowolną sumę zwykle jest to: 50 - 100 - 150 zł,

Opublikowano

W każdym poście to samo asasin... Ctrl C + Ctrl V?

Powiem Ci że masz dobry pomysł z takim network. Jezeli chodzi Ci o to, że na przykład wchodze na serwer i mam duży spawn. Od tego spawnu rozchodzą się drogi np do minigames, survival, creative, freebuild, itp. I tam są takie portale w które można wejść i Cię teleportuje do wybranego świata tak? Grałem kiedyś na takim serwerze i powiem Ci szczerze że nudno nie było. Mówisz że wszystko by było wykonane na najwyższym poziomie, to bardzo cieszy, bo nie olejesz serwera jak tak długo będziesz na nim pracował i poświęcał czas dla niego. 

Na takim serwerze zazwyczaj jest sporo osób, jak jest dokładnie dopracowany. Każdy może sobie wybrać co chce i to jest całkiem fajne, bo dla każdego gracza znajdzie się coś odpowiedniego. 

Kappa.

Opublikowano

Wymyśl coś nowatorskiego czegoś co nie ma na polskich internetach, jakiś autorski tryb gry, który się Tobie podoba, i twierdzisz ,że jest godny uwagi :) A 2. rada nie patrz na innych jak myślą o tym co będzie twórz z pasją a nie z czyimiś radami i tak jak on by chciał :O

Pomogłem + ! :D

Pozdrawiam Sloooooowlyyy <3

N0thing! :: = ;; :.>

Opublikowano

Teraz serwerów buungecord jest więcej niż easy-hardcore.

Nie ma sensu robić kolejnego.

Warto wymyślić coś nowego jeśli liczysz na popularność.

Opublikowano

Zrób serwer taki jaki Ty chcesz, na jakim Ty byś zagrał. To jest klucz do sukcesu.

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000

Opublikowano

Teraz serwerów buungecord jest więcej niż easy-hardcore.

Nie ma sensu robić kolejnego.

Warto wymyślić coś nowego jeśli liczysz na popularność.

Widze mamy tu profesionaliste.. no z godze się z tobą że dużo serwerów używa bungeecord ale to silnik/proxy a nie serwer.. wiec zanim coś napiszesz pomyśl.

Do tematu: Jakie minigry najbardziej preferujecie?

Opublikowano

Jak dla mnie to najlepszy bylby serwer minigames.

A opłaca się robić minigames? Zagrał byś? Bo jednak sporo roboty jest przy tym.
No może i frajda ale ja za nie które pluginy płace, i jak nikt nie bedzie grał to co, kasa w błoto?

Jak beda ciekawe tryby, ktore nie beda sie powtarzac jak na wszystkich serwerach to ludzie beda grac.

Do takich trybow nalezy m.in. Splegg, TeamFortress2 (znam tylko 1 serwer dotego zagraniczny!).

Niektore pluginy sa za darmo i dobre. Dawniej nikogo nie obchodzilo czy masz wszystkie pluginy autorskie, kupione czy z neta, wazne bylo ze mozna zagrac, za znajomymi, zeby panowala mila atmosfera.

serwery:

- Parkour (tylko 2,myotherworld i mc4u)

- RPG (0)

- Serwer strzelecki pvp (0,kiedyś był 150/150 ale 1.4.7 ;c)

Serwerow parkour jest wiecej, troche wiecej, znam jeszce 1 serwer.

Parkour tak jako minigames niestety wystepuje bardzo rzadko wiec @#KruQ. gdyby mial checi i czas moglby go wykonac.

Osobicie chcialbym zagrac w tryby ktore rzadko wystepuje, zwlaszcza na polskich serwerach.

Dla mnie warto zainwestowac tryb ktory jest nieliczny, w taki tryb jak parkour, jak TeamFortress2. SG, The Wallsy, Sky Warsy wystepuja na kazdym serwerze.

Wystarczy wejsc na zagraniczny serwer i zobaczyc jakie tryby tam wystepuja, a jakie w polsce nie wystepuja i mozna zrobic dobry serwer.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...