Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Myszka do BF3

Dawca_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam się nad zakupem myszki do Battlefield 3,4.Mam na oku A4tech tyko jest ich dużo i nwm którą najlepiej wybrać.Którą polecacie oczywiście z makra zamierzam korzystać i żeby makro było łatwe w instalacji : ).Na myszkach za bardzo się nie znam więc proszę o pomoc.Dziekuje za każdą porade.

Opublikowano

Jakiś czas temu również poszukiwałem myszy do fps'ów i po porównaniu zdecydowałem się na okrytą złą sławą mysz A4-Tech Bloody v8 tutaj link. Do tego zakupiłem również podkładkę (bez niej mysz chodzi trochę inaczej, oczywiście zależnie od powierzchni, ale ja kupiłem ją ze względu na odstający jeden ze ślizgaczy, co prawda odstaje tylko ~0,5mm ale farba już zaczynała schodzić) link do niej masz tutaj. Wiele osób mówi, że mysz ta jest kupowana ze względu na wygląd choć możliwości ma małe. Jak wiadomo każdy ma swoje zdanie, przyzwyczajenia i uprzedzenia, jednak ja problemów nie widzę, może po prostu nie zwracam na nie uwagi, bo mi nie przeszkadzają. Mysz jak najbardziej polecam. Jedyne do czego można by się przyczepić to tłumaczenie oprogramowania, ale to też da się przeboleć.

***Podałem link do myszy na ceneo, ja kupowałem ją w morele.net, swoją drogą porządny sklep, można kupować bez obaw.

lts2.png

Opublikowano

Dziekuje bardzo za pomoc.Kupie zestaw ten co poleciłeś Rway.Jeszcze raz dziekuje.RADTOR grasz dużo w BF-a?Widziałeś jak grają ludzie z lepszą myszką.?Ja mam zwykłą i na zwykłej nie dasz rady tak dobrze grać jak Ci na tych lepszych:)I lepsza myszka to wygoda.

Opublikowano

Dziekuje bardzo za pomoc.Kupie zestaw ten co poleciłeś Rway.Jeszcze raz dziekuje.RADTOR grasz dużo w BF-a?Widziałeś jak grają ludzie z lepszą myszką.?Ja mam zwykłą i na zwykłej nie dasz rady tak dobrze grać jak Ci na tych lepszych:)I lepsza myszka to wygoda.

Grałem bardzo dużo w BFa. Szczególnie 3. Tak naprawdę BF jest sztuką ogarniania minimapy i opanowaniem pewnego schematu strzelania. Grałem na jakiejś gównianej myszce za 30zł, teraz gram na Razer Imperator i zero różnicy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Grałem bardzo dużo w BFa. Szczególnie 3. Tak naprawdę BF jest sztuką ogarniania minimapy i opanowaniem pewnego schematu strzelania. Grałem na jakiejś gównianej myszce za 30zł, teraz gram na Razer Imperator i zero różnicy.

Bo żeby odczuć różnicę trzeba jeszcze mieć pewne umiejętności. Dla przeciętnego gracza różnicy nie będzie, ale spróbuj pograć snajperem, potrenuj quick-scope'y, polataj jetem a zmienisz zdanie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Bo żeby odczuć różnicę trzeba jeszcze mieć pewne umiejętności. Dla przeciętnego gracza różnicy nie będzie, ale spróbuj pograć snajperem, potrenuj quick-scope'y, polataj jetem a zmienisz zdanie.

Jak zamierza jeździć na esla no to powodzenia. Ja wbijam na normalne serwery i zawsze otwieram tabelę, więc nie wiem czego jeszcze wymagać.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Taką z dwoma przyciskami i scrollem. . .  .

Rozumiem problem przy wybieraniu np. karty graficznej/procka/dysku twardego, ale k**wa myszka do komputera? 

I co ona ma robić? Strzelać za Ciebie? Skilla Ci dodać?

Jak już musisz sobie kupić jakąś super zaje***tą, to obadaj sobie te: 

http://www.skapiec.pl/site/cat/52/comp/5404091

http://gaming.logitech.com/pl-pl/product/moba-gaming-mouse-g302

A jak lubisz poszpanować przed kolegami i przy okazji umiesz naciskać 13 guzików na sekundę to zobacz tą:

http://gaming.logitech.com/pl-pl/product/g700s-rechargable-wireless-gaming-mouse

Jak zamierza jeździć na esla no to powodzenia. Ja wbijam na normalne serwery i zawsze otwieram tabelę, więc nie wiem czego jeszcze wymagać.

Ty to musisz być mistrzem. . . 

Jakbym pomógł, to liczę na +   xD 

Opublikowano

Prawda jest taka że możesz grać nawet i przy pomocy myszki z Tesco i dalej będziesz osiągał dobre wyniki, to wszystko zależy od twojego przyzwyczajenia, oczywiście Prosi wolą mieć znacznie wygodniejszą myszkę które są oczywiście drogie, ale do nauki najlepiej używać zwykłej, nawet i taniej myszki.

Opublikowano

Ja mam zwykłą myszkę Microsoftu i nie narzekam, jak nie masz zamiaru jeździć na lany a tym bardziej na początku to żadna droga mysz nie jest Ci potrzebna. Dopiero jeżeli dojdziesz do jakiegoś konkretnego poziomu i zaczniesz grywać turnieje to wtedy możesz pomyśleć nad zakupem jakiejś lepszej myszki.

Opublikowano

Zauważcie, że autor nie pyta co wy sądzicie o dobrych myszkach. A w BF pomoże nawet taka za 50zł, z dwoma dodatkowymi przyciskami na granat i nóż, zmiennym DPI pod snajperkę i dobrym makro.

Podaj budżet, będzie łatwiej...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja tam pocinam na taniej myszce rapoo i powiem że nieraz jak wpadne w trans to leje lepiej niż z profesjonalnymi myszkami.

To zależy od wczucia się w grę, nieraz mam takie nastawienie że jak coś mi źle wyjdzie to później sie to powtarza, a jak wpadne w taki trans to leje jednego za drugim nieraz po 17 razy bez żadnego zgonu. Tu po prostu trzeba mieć oczy szeroko otwarte a nie myszki za kilka set złotych których różnicy tak naprawdę nie zauważysz, ,mogą być strasznie czułe, ale twoje ciało nie jest wiecznie stabilne tylko wykonuje też ruchy które powodują drgania.

Ale jak już chcesz być taki pro co do setnych milisekund to polecam ci MAD CATZ M.M.O.7 Gaming Mouse, możesz sobie wyregulować kont myszy żeby dobrze przylegała do ręki a w dodatku  czułość 6400 dpi.

19995141674547956551.jpg

Opublikowano

Do osiągania dobrych wyników najważniejsza jest czułość myszy. Mam bezprzewodową za 3 dychy z X-Kom (tak wiem, że bezprzewodowe to gówno) i to, co mi się w niej podoba, to przycisk zmieniający czułość. Wolę zawsze mniejszą czułość w helikopterach i większą w samolotach i czołgach, a przecież nie będę skakał do menu i sobie zmieniał co chwilę :P

No i zastanów się też nad tym, jak ci będzie leżała w dłoni. Jak masz dużą łapę, to także kup sobie potwora :D Gadżety typu podwójny klik są już mniej istotne.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przez rok grałem na myszce z Reala za 20zł i jakoś dałem radę teraz co prawda od miesiąca mam tę http://www.ceneo.pl/14965735lepiej się gra, co prawda z makra nie korzystam bo po co? lecz polecam.

Faber est quisque suae fortunae

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...