Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzisz o tym?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Siema!

Mam ciekawy pomysł na serwer, lecz do realizacji

jeszcze daleko. Najpierw chciałbym poznać waszą

opinię na temat serwera.

1. Drop ze stone i nie tylko 

Na serwerze drop nie był by tylko z stone jak to bywa u większości "konkurencji". Wzbogacony byłby o przydatne elementy ale nie zapomnę o podstawach jak węgiel, diaxy, żelazo. Dropiło by z drewna, netherracku i nie tylko. Z netherracku mogłyby dropić składniki na miksturki. Ponadto za kopanie, rąbanie etc. dostawałoby się $. Dodatkowo zostałyby dodane rzeczy do dropu z mobków. Możliwe byłoby wykopanie spawnera.

2. System PvP

Ten temat jest nie zbyt rozwinięty, ale myślę nad autorskim system pvp. W szczególności nagród za zabijcie która nie byłaby wcale niska, wręcz przeciwnie.

3. Sojusze

Na serwerze będzie możliwość zawarcia sojuszy maksymalnie z 3-4 osobami (liczby zawsze da się zmienić :D). Osoby w soju nie mogłyby się bić. Miałyby swój własny chat.

4. Mapa

Na mapie, która będzie ładnie i w stylu "opuszczonego serwera" [co w ogóle nie będzie przypominać jego :)]. Wszędzie bd porozrzucane mini-eventy - bossy w których można zdobyć fajne itemy godne serwera. Ponadto skrzynki z nie byle jaką zawartością.

5. Ekonomia

Myślę aby w jakiś interesujący sposób rozwinąć ten pomysł, ale tutaj nie mam konkretów.

I tak przestawia się ten pomysł. Nie jest on

szczególnie oryginalny. Wiem jak zrobić wyżej

opisane podpunkty a więc technicznie nie powinno

być to trudne. Jak na razie chcę poznać waszą

opinię czy fajna i czy byś zagrał/zagrała?

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Pomysł przedstawiłeś ciekawy nie powiem. 

Nie opisałeś, czy na serwerze będą autorskie pluginy i skrypty. 

Pamiętaj, że, żeby nie zaniedbać graczy organizuj, im regularnie różne konkursy, czy eventy. 

Również na serwerze możesz zrobić duży spawn lub mały (zwykle gracze wybierają duży) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...