Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa jungla wedlug mnie

xArenis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Top 5 Najlepszych Pickow:

1.Lee sin - Shield,LifeSteal,Slow,AoE DMG z E(magic damage), knock up z R. Doskok, Odskok z wardem.

Kilka Slow : Bardzo mocne early game, szybko czysci jungle , mocne ganki,mocna counter jungla.

Maxowac : Q,E,W i R na 6/11 i 16

2.Udyr - Duzy AS i MS,stun,lifesteal,shield,aoe dmg.

Kilka slow : Dobrze czysci,ganki nie najgorzej ale polecam siedziec w jungli i stackowac item na jungle(ten ktory daje 2magic damage za kazdego stacka) - nie znam nazwy.

Maxowac : R,Q,E,W pod phoenixa.

3.Warwick - Duzy heal z Q i pasywy,%dmg z Q(nie dziala na miniony i jungle), Duzy AS, gank po 6 raczej kill.

Kilka Slow : Szybko czysci , caly czas na full hp prawie, mocny ult. Jungler dobry do nauki nowej jungli gdyz nie wymaga duzego skilla. Do 6 raczej nie gankujemy chyba ze na counter ganka.

Maxowac : Q/W,W/Q,E (ult na 6,11 i 16)

4.Kha' Zix - Ewolucje, Po ewolucji E cd odnawia sie po killu/assyscie, Slow , Po ewolucji W wystrzeliwuje trzy kolce i zwieksza slowa do 50% i ujawnia.(nie dot nie widzialnych celi np. teemo na pasywie). Dobry dmg z Q jesli cel odizolowany. Heal z W. Niewidzialnosc na ulcie.

Kilka slow : mocny mid/late, dobry dmg i mechanika, dobrze czysci jungle, leczy sie z W i ma duzy skok po ewolucji. Maxowac : W,Q i E (R na 6,11,16) Ewolucje : W/E,E/W , Q

5.Shaco - Fear z W,Niewidzialny,Klon , Kryt po uzyciu Q , Slow , Blind dla minionow.

Kilka slow : Mocna jungla(W tankuje a ty bijesz),Mocne ganki, Mocna i obowiazkowa counter jungla. Kazda faza gry mocna.Early op ganki i jungla a potem adc zdejmuje na pare hitow.

Maxowac : Nie wiem co sie maxuje ale wydaje mi sie ze tak bd dobrze R,E,Q,W

Troche slow o jungli :

1. Nie oddawaj latwo enemy junglerowi robakow na rzece. Robaki daja wizje co jest wazne w tej grze.

2.Zawsze zaczynaj gre w jungli na buffie od strony bota. Od blue strony na redzie a od purple na blue. Czemu? Pomagaja wam 2 osoby a nie jedna :)

3.Kontroluj mape.

4. Jesli grasz championem z mocnym early np. lee skup sie na gankach i counter jungli(jesli jest taka mozliwosc)

5.Jesli wiesz ze masz szanse sksuc smoka enemy teamowi zrob to. smok po tym patchu daje wiecej i jedno padniecie za smoka jest oplacalne.

6.Baron - jesli zabijecie enemy team lub ich junglera zrobcie barona - daje potezne bonusy.

7.Gankuj wygrane linie - zeby jeszcze bardziej sie nafeedowac i swoj team.

Opublikowano

Troche slow o jungli :

1. Nie oddawaj latwo enemy junglerowi robakow na rzece. Robaki daja wizje co jest wazne w tej grze.

2.Zawsze zaczynaj gre w jungli na buffie od strony bota. Od blue strony na redzie a od purple na blue. Czemu? Pomagaja wam 2 osoby a nie jedna :)

3.Kontroluj mape.

4. Jesli grasz championem z mocnym early np. lee skup sie na gankach i counter jungli(jesli jest taka mozliwosc)

5.Jesli wiesz ze masz szanse sksuc smoka enemy teamowi zrob to. smok po tym patchu daje wiecej i jedno padniecie za smoka jest oplacalne.

6.Baron - jesli zabijecie enemy team lub ich junglera zrobcie barona - daje potezne bonusy.

7.Gankuj wygrane linie - zeby jeszcze bardziej sie nafeedowac i swoj team.

2. nie, nie zawsze, nie dawaj takich rad.

3. oh, to mid, bot i top nie muszą kontrolować mapy?

5. ok a kiedy mam wiedzieć? pierdolenie

6. ok, przeciwny team ma więcej turretów, zabili więcej draków, więcej killi i ogólnie lepsze itemy. Zabiliśmy ich junglera, nie mamy inhiba, co robimy? idziemy na barona.

7. i co mi z tych ganków na wygrane linie? albo inaczej, kiedy ktoś wygrał linie?

co do top 5 picków cię nie wypowiadam bo nie grałem jeszcze na nowej jungli

Opublikowano

widze bez hejtowania w polsce sie nie da kazdy sid przyczepi o byle co.

tak linie da sie wygrac uwierz :)

a i nie wiem czy wiesz ale ten robak przy smoku i baronie pokazuje takjakby ward i wiadomo kiedu enemy team robi drake :*

Opublikowano

szkoda, że obecnie zaczyna się pullem na żabe bo daje od razu 2 lvl, aha i smite od razu na starcie, potem idziesz na blue solo->red->papugi i cofasz do bazy, tak teraz wyglada jungla :)

Opublikowano

widze bez hejtowania w polsce sie nie da kazdy sid przyczepi o byle co.

tak linie da sie wygrac uwierz :)

a i nie wiem czy wiesz ale ten robak przy smoku i baronie pokazuje takjakby ward i wiadomo kiedu enemy team robi drake :*

czytać cię nie nauczyli? jesteś z polski?

Opublikowano

nie wiem czy wiesz ale nie ma już purple team teraz jest red team :)

drejki nie dają globalnego golda wiec lepiej rozważyć to czy opłaca się po niego skakać no chyba że masz 100% na smite.

Hejo

Opublikowano

Można jescze gdzieś Fiddle'a wcisnąć, ma heala i dosyć długiego fear'a, a jego ulti w tfach jest niezwykle przydatne.

Opublikowano

@Heroes ale przy 5 smoku dostajesz bonus na 180 sec ze bijesz dodatkowy true dmg (150?).

poradnik bede poprawial. przyznam sie ze pisalem go na telefonie ale mysle ze ogarne i wstawie jakies obrazki czy cos xD

zrobie tez liste slabych pickow i dodam pare do najlepszych

Opublikowano

2. nie, nie zawsze, nie dawaj takich rad.

3. oh, to mid, bot i top nie muszą kontrolować mapy?

5. ok a kiedy mam wiedzieć? pierdolenie

6. ok, przeciwny team ma więcej turretów, zabili więcej draków, więcej killi i ogólnie lepsze itemy. Zabiliśmy ich junglera, nie mamy inhiba, co robimy? idziemy na barona.

7. i co mi z tych ganków na wygrane linie? albo inaczej, kiedy ktoś wygrał linie?

co do top 5 picków cię nie wypowiadam bo nie grałem jeszcze na nowej jungli

Co ty pierdolusz.

2. Tak, powinno zaczynać się od strony bota, chyba że grasz amumu to musisz wziąć blue

3. To on napisał, ze inne linie nie muszą kontrolować mapy?

7. Chodzi o to, żeby jeszcze bardziej gnębić ptzeciwnika.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Co ty pierdolusz.

2. Tak, powinno zaczynać się od strony bota, chyba że grasz amumu to musisz wziąć blue

3. To on napisał, ze inne linie nie muszą kontrolować mapy?

7. Chodzi o to, żeby jeszcze bardziej gnębić ptzeciwnika.

2. wszystko jest zależne od matchupu

3. nie.

7. już pisałem, kiedy wygrywa linie? gdy zdobędzie killa? jak już rozwalą turreta to po kiego idziesz na tą linie? nie mówię by pomagać komuś kto ostro już przejebuje bo to nie ma sensu, ale trzeba się grupować i brać towery gdy już ktoś wygra linie

Opublikowano

2.Udyr - Duzy AS i MS,stun,lifesteal,shield,aoe dmg.

Kilka slow : Dobrze czysci,ganki nie najgorzej ale polecam siedziec w jungli i stackowac item na jungle(ten ktory daje 2magic damage za kazdego stacka) - nie znam nazwy.

Maxowac : R,Q,E,W pod phoenixa.

lepiej maxować - r,w,e,q

beka z bronzów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...