Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna a podzespoły

ZiomXX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar dokupić procesor do mojej płyty głównej asus p5kpl-am . Będzie nim Intel Xeon 5450. I teraz pytanie czy będzie odpowiedni do tej płyty głównej . Posiadam zasilacz OCZ 500 w . Od razu się zapytam jaką kartę graficzną do tej płyty kupić. Budżet to myślę że 500-600 zł . Teraz zastanawiam się nad Radeon HD 7870.  Za odpowiedzi dzięki :)

Uczeń
Opublikowano

Witam. Mam zamiar dokupić procesor do mojej płyty głównej asus p5kpl-am . Będzie nim Intel Xeon 5450. I teraz pytanie czy będzie odpowiedni do tej płyty głównej . Posiadam zasilacz OCZ 500 w . Od razu się zapytam jaką kartę graficzną do tej płyty kupić. Budżet to myślę że 500-600 zł . Teraz zastanawiam się nad Radeon HD 7870.  Za odpowiedzi dzięki :)

Nie wejdzie procek, bo jest na sockecie 771 a twoja plyta ma 775, chyba zebys adapter zalozyl ale na tym sie nie znam wiec nie napisze ci jak

7870 to będzie dobry wybór, chyba ze znajdziesz jakas r9 270x po taniosci za 550-600

Opublikowano

No a bez wycinania i tych adapterów bo też się zbytnio nie znam na tym :D To jaki w końcu polecicie mi procesor do gier . Budżet to myślę że około 200 zł .

Opublikowano

Najlepszy będzie ten xeon, modowanie nie jest trudne. Wycinasz 2 plastiki na gnieździe (łatwe) i wgrywasz bios a procesor pewnie dostaniesz z adapterem

Ot cała logika tego moda, sam go wykonałem u siebie

­

Opublikowano

Wolę nic nie wycinać w ogóle nic nie robić bo mogę coś jeszcze zepsuć i będzie źle ;/ Oprócz tego quada jakie są jeszcze dobre ? Tylko i wyłącznie do gier .

Opublikowano

No to co mam zrobić jak wszystko złe i nie takie ? Co mam kupić i jak byś mógł to zrób jakąś instrukcję jak zmienić lga771 do 775 . Nie wiem czy ryzykować z tą płytą główną :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...