Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo ciekawy seed

Cailo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie bardzo wiedziałem gdzie to napisać, ale sądzę, że napisać muszę - znalazłem seeda godnego uwagi. 

Tak więc wersja MC: 1.8

Seed: Venirka

SS wstawię jutro, dzisiaj tylko opis:

Pojawiamy się na niewielkiej wyspie. Od razu widzimy pierwszą podwodną świątynię. Dookoła możemy zobaczyć tylko inne, jeszcze mniejsze aczkolwiek ładne wyspy. Kiedy ustawimy się na miejcu respa i spojrzymy w stronę świątyni obracamy się o 180 stopni i po przebyciu 400-500 kratek mamy kolejną świątynię.

To nie koniec. Jest jeszcze jedna świątynia ;) będąc na spawnie dopływamy do pierwszej świątyni, obracamy się w lewo i po przebyciu kilkuset kratek mamy jeszcze jedną świątynię. Do tego kawałeczek dalej znajduje się przepiękny półwysep, a na niem niewielkie, ładne jeziorko. Za półwyspem po wkroczeniu na "kontynent" widzimy wioskę npc. Za wioską jest ogromny las, za lasem jakieś 200-300 kratek nieciekawych gór, ale później... Przepiękna równina z każdej strony otoczona górami. Z jednej strony pomiędzy doliną, a górami płynie ładna rzeka.

Seed jest naprawdę niesamowity i go polecam. Jeśli nie do gry, to warto przynajmniej pozwiedzać! :) 

Opublikowano

Brzmi to bardzo dobrze. Fajnei by było jak byś pokazał zdjęcia tego seeda, abyśmy mogli więcej zobaczyć. Bardzo chętnie byś coś wybudował na takim seedzie ;)

Kappa.

Opublikowano

Doszedłem do wniosku, że mapka jest zbyt duża, żeby robić screeny - było by ich zbyt wiele. Nagrałem filmik, który przedstawia ciekawe lokacje na tej mapie, ale zajmował on 12 GB, a nie chce mi się bawić w renderowanie etc, bo nigdy tego nie robiłem, więc zachęcam do samodzielnego badania mapy, a jeśli się komuś będzie chciało, to również do nagrania filmu z prezentacją mapki :)

Edit:// @Cailo niestety, ale na 1.8 więcej ciekawych seedów jak na razie nie znalazłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...