Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Straszne lagi przy nagrywaniu Minecraft

wikingg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ostatnio zrobiłem formata dysku C i przed formatem było wszystko ok gdy nagrywałem action nie klatkował minecraft'a ale teraz mam przy nagrywaniu stałe 15 fps nie wiem czym to jest spowodowane ponieważ przed formatem było wszystko ok.

Licze na szybką pomoc 

Dzięki :3

Opublikowano

@Ztrollowany mam windows 7 i czy mam w actionie ustawić 50 fps czy w minecrafcie ?

@sebka97 mam optifine i nie będę nagrywać camtasia studio ponieważ to jest program bardziej przystosowany do obróbki filmów niż do nagrywania.

@MonaKeR po co ci moje  specyfikacja skoro przecież pisze że wcześniej mi nie lagowało...

@ AuDuMeK Właśnie chcę się dowiedzieć jak to sprawdzić :33

@TheBols nie moge dodać więcej ramu ponieważ mam tylko 2 GB ramu

Opublikowano

Podczas nagrywania wyłączaj zbędne programy na komputerze oraz w ustawieniach Minecrafta zmniejsz lub wyłącz niektóre zbędne animację.

Opublikowano

Spróbuj nagrać coś krótkiego programem "Fraps" i zobacz czy będą takie same spadki FPS jak w action. Jeżeli tak to pewnie sterowniki jakieś poszły od karty graficznej może?

Żeby sprawdzić sterowniki które maszs dobrze zainstalowane a które nie, to w panelu start wpisujesz " Menedżer urządzeń " Device Manager". Daj mi screena jak otworzysz te okno to zobaczymy co tam jest nie tak. 

Kappa.

Opublikowano

No to teraz już wiadomo że to samo i że to wina sterowników. Napisz mi czy zrobiłeś te punkty co wypisałem na górze bo to bardzo ważne. Jeżeli nie masz tych sterowników zainstalowanych które tam się pokażą to trzeba będzie wykonać kilka instalacji. Ale najpierw wrzuć zdjęcie tego okienka.

Kappa.

Opublikowano

No to teraz już wiadomo że to samo i że to wina sterowników. Napisz mi czy zrobiłeś te punkty co wypisałem na górze bo to bardzo ważne. Jeżeli nie masz tych sterowników zainstalowanych które tam się pokażą to trzeba będzie wykonać kilka instalacji. Ale najpierw wrzuć zdjęcie tego okienka.

Którego okienka mam ci dać zdjęcie ?

Opublikowano

O przepraszam nie zauwazyłem zdjęcia. 

Ze sterownikami masz wszystko ok.. Poinstalowane są. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje po formacie. Może inna wersja programu jest? Spróbuj w danym programie ustawić ilosć FPS przy nagrywaniu. (Jeżeli się da)

Kappa.

Opublikowano

O przepraszam nie zauwazyłem zdjęcia. 

Spróbuj w danym programie ustawić ilosć FPS przy nagrywaniu. (Jeżeli się da)

W actionie można ustawić ale to nic nie pomaga.

Opublikowano

Kuźwa serio na tej karcie masz rozdzielczość full hd? SERIOOOOOOOOOO !?

2GB ramu czyli system 32bit a może action/sterowniki masz wersję 64? Ale od razu Ci radzę, (ten komputer jest ze szkoły czy co :O ) kup coś porządnego a potem weź się do roboty.

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Kuźwa serio na tej karcie masz rozdzielczość full hd? SERIOOOOOOOOOO !?

2GB ramu czyli system 32bit a może action/sterowniki masz wersję 64? Ale od razu Ci radzę, (ten komputer jest ze szkoły czy co :O ) kup coś porządnego a potem weź się do roboty.

Ale przecież pisze że przed formatem mnie nie lagowało -_-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...