Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Shadery.

D2D

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Siemka, niedawno kupiłem nową kartę graficzną i mam problem z shaderami. Mógłby mi ktoś powiedzieć co to u diabła jest i jak się tego pozbyć?

HJZCKGa.png?1

Specyfikacja komputera:

- Karta graficzna: Nvidia Geforce GTX 980 G1 Gaming

- Procesor: Intel® Core i7-4790K CPU @ 4.00GHz

- RAM: 16 Gb

Opublikowano

Jak kupowałeś tą karte graficzną to dostałeś płytke do sterowników i zainstalowałeś je po podpięciu karty tak? + Jestes pewien że zainstalowałeś te shadery po prawnie. Jeżeli tak i nadal to występuje, to spróbuj zainstalować inne shadery i zobacz czy ten błąd nadal występuje. Jeżeli nie to znaczy że te shadery co teraz masz są zepsute. Napisz jak to zrobisz to coś popróbujemy jeszcze.

Kappa.

Uczeń
Opublikowano

Wszystko zainstalowałem poprawnie, sterowniki są także zaktualizowane.  Shadery te co mam działały na starej karcie a na tej już nie... Kur** 2500 zł za kartę i jeszcze problemy są...  :angry:

Opublikowano

Spokojnie nie denerwuj się... Podaj mi nazwe tych shaderów.

@Edit Spróbuj przeinstalować minecrafta.

@Lord Asasin Możliwe że nic nie da, ale to jest nie możliwe żeby te shadery były obciążające dla jego karty. Przecież to monstrum jest a nie karta...

Kappa.

Opublikowano

Istnieje jeszcze możliwość, że wgrywasz zbyt mocne shadery i twoja karta graficzna nie wyrabia. 

Po prostu zainstaluj inne mniej obciążające shadery. 

@SyberianHusky, gdzie ja niby nabijam posty? Ja tylko pomagam w problemie autora pytania, z twojej strony widzę powielanie odpowiedzi ponieważ takie odpowiedzi, już padły ;) 

Edit: @Degistive reinstalacja Minecrafta nic tutaj nie da, ponieważ tutaj ewidentnie widać, że jest problem ze zbyt obciążającymi shaderami jakie kolega wgrał u siebie na serwer.

Opublikowano

Istnieje jeszcze możliwość, że wgrywasz zbyt mocne shadery i twoja karta graficzna nie wyrabia. 

Po prostu zainstaluj inne mniej obciążające shadery. 

xDD

Smieszy mnie twoje nabijanie postow.

Widzisz jaka ma karte? To potwor,shadery to nic dla tego komputera.

@topic

Zainstaluj inne shadery,ja instalowalem shadery od sonica i mialem taki sam problem.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

> mieć GTX 980

> mieć i7

> grać w minecrafta

Zainstaluj sobie jakieś inne shadery, podaj jaki masz system.

Uczeń
Opublikowano

@Rizek Bez takich proszę :). Gram w inne gry ale czasami ze znajomymi lubimy pokopać "kobla" ;).

System: Windows 7 Home Premium 

Z innymi shaderami jest to samo... Może coś trzeba ustawić w panelu sterowania NVIDIA?

Opublikowano

#Best #MPC #Member ...

Ty chyba karty pomyliłeś.. GTX980 G1 + i7 i nie dają rady uciągnąć SEUSów ? Chyba śmieszny jesteś kolego...

TOPIC

Zainstaluj sobie dla porównania wersję Standard, albo po prostu inne shadery. Polecam Rudoplay's :v

serwer_ourmc.gif

Uczeń
Opublikowano

Sprawdziłem chyba wszystkie możliwe shadery... NIC, cały czas bloki mrugają oraz na wodzie i na lawie tworzy się coś takiego jak na screenie... Może ktoś mi pomóc???

Opublikowano

mam pytanie ma ktos jakie fajne shadery?

Za takie cos jest warn

@Topic

Sproboj zainstalowac innego optifine, bo jakis gosciu na yt mowil ze kazda wersja jest do czegos innego. Tak slyszalem.

Sory za orto z fona pisze :-)

Uczeń
Opublikowano

To nic nie daje, już o tym mówiłem, przeinstalowałem nawet Windowsa i dalej nic. Czy ja mam za dobrego kompa do minecrafta z shaderami :D? Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły proszę pisać, bardzo mi na tym zależy...

Opublikowano

Jakiego launchera używasz?

@Edit spróbuj tego:

- pobierz SEUS v10.1

- pliki gbuffers_entities.fsh i gbuffers_entities.vsh zamień w "swoich" shaderach 

---

Opublikowano

Najpradopodobniej grafika. Za słaba karta i nie obsłuży najnowszych wątków renderowania.

To nie jest za słaba karta to potwór gejmingowy, moim zdaniem shadery zostały nieprawidłowo zainstalowane, ale niech wszystko zainstaluje od nowa czyli launcher itp

thczcu9udp7h5l0zg.jpg

Uczeń
Opublikowano

Jakiego launchera używasz?

@Edit spróbuj tego:

- pobierz SEUS v10.1

- pliki gbuffers_entities.fsh i gbuffers_entities.vsh zamień w "swoich" shaderach 

Mam premium, mam pobrane shadery SEUS v10.1, tyle że co mam zrobić z tymi plikami? Możesz wytłumaczyć?

@Edit

A może coś trzeba ustawić w panelu sterowania NVIDIA?

Uczeń
Opublikowano

Dobra sam znalazłem rozwiązanie, bo wy tylko nabijacie posty i nic więcej. To jest naprawa wody w shaderach SEUS v10.1 Ultra pod kartę graficzną Nvidia GTX 970, GTX 980, 750, 750 Ti.
Musicie edytować 3 pliki : composite.fsh, composite1.fsh, final.fsh

composite.fsh : Wklejcie te 4 linie w sekcji INTERNAL VARIABLES pod compositeFormat.

const int colortex4Format = RGB16;

const int colortex5Format = RGB8;

const int colortex6Format = RGB16;

const int colortex7Format = RGB8;

oraz to pod koniec sekcji INTERNAL VARIABLES.

/* DRAWBUFFERS:4567 */

composite1.fsh : Wklejcie to zaraz pod pierwszą linijką.

#define gcolor colortex4

#define gdepth colortex5

#define gnormal colortex6

#define composite colortex7

final.fsh : Wklejcie to zaraz pod pierwszą linijką.

#define gdepth colortex5

#define composite colortex7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...