Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon Samson go Mic.

SugarPotato

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, będę mieć zamiar kupić ten oto mikrofon pojemnościowy. Mam kilka pytań mianowicie czy za 140 zl oplaca sie go kupić lub jakiś inny w tej cenie.

Czy ma on szumy i jak przekazuje głos? Jeśli go posiąde to jaka kartę dźwiękowa kupić aby była dobra pod niego. I czy jest jakaś osoba na tym forum aby pomogła mi go ustawić po kupnie aby nie było szumów, nie musiał będę krzyczeć aby mnie słyszano no i dobrze przekazywał mój głos bez żadnych przeszkód.

I czy kupuje się do niego jakąś siateczkę aby redukowała zakłócenia itp, no i co z ta karta :)

Za pomoc jestem w stanie dać sporo like i 5 w profilu m

Opublikowano

Do 200 zł najlepszy wybór. Nie musisz kupować żadnej karty dźwiękowej, bo jest to mikrofon na USB i ma wbudowaną własną, specjalną pod siebie. Dużo w nim ustawiać nie trzeba, ale mogę pomóc. Jeśli chodzi o tą siateczkę to mówisz o pop-filtrze ? Nie jest to konieczne, ale jeśli chcesz, to możesz kupić, zawsze coś to da.

Opublikowano

Okej a on ma jakąś podstawkę/statyw czy trzeba dokupić?

No i w jakiej kwocie zamknę się z mikrofonem /pop filterem i statywem :D

I proszę o ta odpowiedź co do przekazywania głosu, szumów itp.

Opublikowano

Ma podstawkę, może niezbyt elegancka, ale stał będzie prosto ;) Mikrofon kosztuje 149 zł i tak sobie pomyślałem, że lepiej nie bierz pop-filtra, bo z jego zamocowaniem będzie problem, bo ten Samson ma bardzo specyficzną podstawkę i trzeba będzie ładnie się nakombinować żeby go zaczepić. Różnica będzie niewielka, bo taki mikrofon sobie poradzi i bez niego. Można ewentualnie - i to będzie najlepsza opcja - zrobić go samemu, bo kupno na allegro czy w sklepie muzycznym to przynajmniej 50 zł. Jest to bardzo prosta rzecz i tania. Także bierz sam mikrofon, a pop-filter możesz zrobić sam. Szumów nie będzie żadnych i z dużej odległości słychać Cię będzie bardzo dobrze.

Opublikowano

@WolframHD

Dzięki za całe informacje, na święta się do Ciebie zgłoszę.

Statywu myślę iż nie potrzebuje :)

Jak wejde na komputer to dam Ci like i 5.

Pozatym z odległości 40 cm raczej będzie dobrze słychać i nie będzie brało mi np tv z muzyką włączonego który jest 4m od kompa żadnych dźwięków.

Co do tego to mam taką nadzieję iż moje obecne słuchawki Creative fatality z mikrofonem to g****o ;)

Słychać tylko szumy i słabo głos.

Jak odpowiesz to temat do zamknięcia.

Ps, czy na jakiś stronach z tym mikrofonem będą przeceny na święta? :P

Opublikowano

Pewnie gdzieś jakaś przecena się znajdzie, ale jasnowidzem nie jestem ;)

Cieszę się, że Ci pomogłem, mam nadzieję że mikrofon będzie się dobrze sprawował ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...