Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Warunkowe reflinki.

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie reflinki są na forum surowo zabronione. Generalnie to ma sens, ale...

Weźmy taką sytuację; gość robi mapę do jakiejś gry przez kilka miesięcy, pisze skomplikowany plugin czy stworzył coś olbrzymiego ogólnie.

Dlaczego nie moze dac downloadu w reflinku? Chyba zasluguje, a co administracji przeszkadza, że trzeba będzie poczekać te kilka sekund?

Pod youtube czy na innych forach moze spokojnie dawać, czemu nie tu?

Oczywiście bez samowolki. Reflink musiałby spełniać określone wymagania:

-jest to link do downloadu, nie strony

-nie jest to PPA z telefonem

-w gre wchodzi tylko adf.ly i kilka innych popularnych serwisów, jakieś dziwadztwa- niedopuszczalne

-jest w TEMACIE, nie poście

-tylko do większych i samodzielnych projektów (mod jak będzie przelatywał po tematach to po prostu zerknie i jak to będzie ref do pliku, powiedzmy .bat albo 100kb aplikacji usunie; nie musi być jakiejś ścisłej kontroli).

Co wy na to? ;) kiedyś widziałem ważący kilka GB save minecraft-sródziemie.. Czemu autor nie mógłby na nim dorobić? :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ale pytanie podstawowe... Komu to przeszkadza i w czym?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Byłbym za tylko z jednego powodu .

Jeśli pobieram czyjąś pracę, przy której spędził kilkadziesiąt godzin to dla mnie nie było by problemu poczekać 5 sek. z szacunku do niego. 

Na reflinkach osoba otwierająca nic nie traci, i jak dla mnie nie było by problemu.

Tak aczkolwiek wiem, że to nie przejdzie ;) 

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Mnie również się pomysł podoba, bo jeśli odpowiednio określić regulamin wstawiania reflinków, to nie będzie z tym problemu.

Jeśli ktoś poświęcił bardzo dużo czasu na przygotowanie czegoś i chce się tym dobrowolnie podzielić, to kilka sekund czekania nikogo nie zbawi.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Mnie również się pomysł podoba, bo jeśli odpowiednio określić regulamin wstawiania reflinków, to nie będzie z tym problemu.

Jeśli ktoś poświęcił bardzo dużo czasu na przygotowanie czegoś i chce się tym dobrowolnie podzielić, to kilka sekund czekania nikogo nie zbawią.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Jeśli ktoś poświęcił bardzo dużo czasu na przygotowanie czegoś i chce się tym dobrowolnie podzielić, to kilka sekund czekania nikogo nie zbawi.

Jak zwykle mądrze, tak.

Opublikowano

Tak, proponuję dodać do regulaminu punkt, który mówiłby, że mapa/plugin/cokolwiek musiałoby być dobrze przedstawione na screenach, by uniknąć wymuszania refów za bardzo słabą pracę, której nikt nie użyje.

Opublikowano

Otwierałoby to wiele zamkniętych do tej pory drzwi w regulaminie.

Za bardzo będzie to nadużywane i naciągane. Nie.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Możliwość reflinkowania jest tak potrzebna, że aż wcale. Jak ktoś chce zarobić na swoim dziele niech je sprzeda, bo z tego co się orientuje to za 1tyś unikalnych kliknięć taki autor dostaje coś ~5/6zł, a tak jak już było wspomniane będzie to nadużywane.

NIE

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...