Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uprawnieniami

sylwia132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok Dobra. 

By bawić się w dokładnych permisjach powinno być odblokowane Advanced Permission System

( Settings->Options->[W menu po lewej]Application->Zaznaczasz Advanced Permission System )

Na podany twój przykład jest takie rozwiązanie 

(Jeśli masz włączone okno permisji to w wyszukiwarce wpisujesz sobie poszczególne nazwy permisji)

ROOT

i_group_needed_member_add_power - ustawiasz sobie power na 75

I tyle :) Jeśli chcesz więcej pomocy to wpadnij do mnie na ts3: 2Game.pl chętnie udzieli ci pomocy :)

Opublikowano

Witam czy mógłby ktoś mi pomóc z uprawnieniami np. żeby NA nie mógł zabrać rangi lub zbanować ROOT'a, tylko nie dawajcie mi linków do innych poradników proszę o napisani pod wątkiem jak to zrobić :D

A możesz to bardziej uprościć w co mam kliknąć, gdzie wejść itp. zarobisz kolejnego like :P

Ależ proszę Cię bardzo :)

Jeżeli ranga ROOT ma te uprawnienia:

i_group_needed_member_add_power
i_group_needed_member_remove_power

O wartości np. 75 to ranga NA aby nie móc nadawać rangi ROOT musi mieć te uprawnienia:

i_group_member_add_power
i_group_member_remove_power

Poniżej 75 czyli np. 74 :)

Te uprawnienia, które znajdują się na dole odpowiadają za to jaką trzeba mieć "moc" uprawnień aby nadać rangę.

i_group_needed_member_add_power
i_group_needed_member_remove_power

Te uprawnienia, które znajdują się na dole odpowiadają za to jaką dana ranga ma "moc" do nadania rangi.

i_group_member_add_power
i_group_member_remove_power

Zaawansowany system uprawnień (Permissions)

Wchodzisz w Settings Options Application ( jest tam przedział "Misc" ) → Advenced permissions system ( jest to 2 opcja w zakładce "Misc" )

A tu masz obrazkowo:

( Uprawnienia rang (ja mam uprawnienia 100 ponieważ jest tu screen rangi Admin Server Query) Ty możesz mieć mniejsze uprawnienia )

514251416470269992255.png

( Ustawienie zaawansowanego systemu uprawnień (Permissions) )

519691416470269992255.png

518391416470269992255.png

Pozdrawiam ^^

Opublikowano

właśnie oto mi chodziło dzięki leci Lubię to :D, ale jak możesz wbij na tego mojego TS3 ip: xxx bo coś bym jeszcze chciał :P

@sylwia132

Nie było mnie w domu, wróciłem więc mogę Ci teraz pomóc, wytłuaczyć co potrzebujesz jeżeli coś to możesz też do mnie na GG napisać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...