Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chodzenie na siłownie.

Arbich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam 15 lat i ważę około 72 kilo, przy wzroście 184 cm. Od nowego roku chciałbym kupić karnet na siłownię i zacząć tam chodzić.

Aktualnie 2 razy w tygodniu chodzę na basen, gdzie nie obijam się tylko pływam jak najwięcej mogę. Dodatkowo robię tuż po przebudzeniu się 30 pompek i zanim pójdę spać też 30 pompek. Mam też 1 hantelek 5 kilogramowy, który podnoszę sobie zawsze, gdy czekam ana coś lub się nudzę. 

Zastanawiam się, czy nie powinienem  jeszcze przytyć, bo widać mi żebra, ale to cecha, którą mam po mamie. 

Chciałbym, żeby ktoś mi powiedział, jakie ćwiczenia powinienem robić na początek, jakie serie i tak dalej.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dobra waga.Nie polecam pompek, podobno hamują rozwój mięśni.Co do ćwiczeń poszukaj we wcześniejszych tematach o siłce tam jest wszystko napisane co i jak.

Opublikowano

Dobra waga.Nie polecam pompek, podobno hamują rozwój mięśni.Co do ćwiczeń poszukaj we wcześniejszych tematach o siłce tam jest wszystko napisane co i jak.

Gdzie Ty to wyczytałeś? W sumie.. na mpc sami kulturyści.

Opublikowano

Nie wyczytałem tego? To z doświadczeń moich i moich znajomych.Do każdego treningu robiłem 3 serie po 20 powtórzeń 0 efektu

Opublikowano

Znaczy ja robie pompki tak już z 4 miesiące, ale dopiero od 1,5 miesiąca zacząłem chodzić na basen, ogólnie zacząłem się bardziej przykładać.

Przy wieku 15lat nie mozesz napewno obciazac ciala ciezarami.
Rob najwiecej cwiczen na ciezarze wlasnego ciala.

Coś typu podciąganie się na drążku?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...