Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki serwer najbardziej opłaca się zrobić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że opłacałoby się jedynie zrobić SkyBlocka.
Dodaj na nim parę minigamsów i bądź oryginalny.
Zrób np. Lotto, losowanie co dwa dni.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Może serwer na modach, tutaj trzeba się troche znać a serwerów hardcore, survival, freebuild, creative jest mnóstwo więc lepiej stworzyć coś kreatywnego. Dla graczy takich jak ja, najlepsze serwery to są na modach technicznych. 130+ MODÓW takich jak ic2, enderio, thermal, applied, dartcraft, dungeons i przygodowe jakieś też mogą się znaleźć na serwerze. Musicie się też znać na usuwaniu bugów i naprawianiu problemów jakie mody zaniosą na serwer. 

Możesz także zrobić serwer o tematyce RPG. Autorskie pluginy, kilka modów średniowiecznych i będzie gitara. 

Może takiego serwer najbardziej nie opłaca się robić bo jest przy nim bardzo dużo pracy, ale warto bo mało jest takich serwerów.

Kappa.

Opublikowano

Najbardziej opłaca się zrobić serwer hardcore/wojny gildii, mimo, że jest wiele takich serwerów to ciągle są one na pierwszym miejscu jeżeli chodzi o liczbę osób grających na nich.

Opublikowano

Najbardziej teraz opłaca się robić serwer RPG, ponieważ według mnie ten tryb posiada dobre klimaty. 

Teraz jest bardzo mało takich serwerów, a jak wiadomo teraz graczy do nich ciągnie. 

Ciągnie do tego trybu graczy, ponieważ ten serwer posiada dobre klimaty do grania, i po prostu jest najlepszy.  

Żeby dobrze rozbudować serwer muszą być tam:

- Autorskie pluginy i wszelakie skrypty

- Dobra zgrana administracja i pomocna dla graczy.

- Muszą odbywać się regularnie eventy/konkursy, żeby przywiązać graczy bardziej do serwera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...