Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warwick - stary, nadal w mecie

koteksra5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten poradnik będzie dotyczył Warwicka wdłg. mnie nawet w aktualnej mecie bardzo dobrze sobie radzi.

1.Umiejętności

Pasywka-Zadaje dodatkowe obrażenia magiczne oraz przywraca sb. tyle samo hp. (kumuluje się do 3x).

Q-Gryziemy przeciwnika co zadaje obrażenia oraz leczy nas

W-Zwiększa naszą oraz pobliskich sojusznicznych bohaterów szybkość ataku.

E-Jeżeli przeciwnik ma mniej niż 50% hp dostaje bonus do szybkości ruchu.

R-Stunuje na kilka sekund enemy championa zadając przy tym obrażenia fizyczne + nakłada efekt przy trafieniu tak jak podstawowe ataki (x6)

Rozdawanie umięjetności

R-Q-W-E (W/E maksujemy według uznania i teamu)

2.Plusy/minusy

+Jeden z najbardziej użytecznych ulti w jungli potrafiący odciąć enemy carry od gry

+Szybka jungla, bez straty hp

+Gdy któryś z wrogów w najbliższym otoczeniu ma mniej niż 50% hp warwick dostaje szału dostając szybkości ruchu

-Przed 6 beznadziejne ganki

-Manożerny w early

-Mało mobilny, Brak escapu

3.Runy/Specjalizacje

Runy- AD-Armor-Magic Resist - 3 dmg essence

Co do specjalizacji nie mogłem wstawić zdj. ale ja gram podstawowymi 21-9 nie którzy grają 0-21-9 mi osobiście lepiej gra się tymi pierwszymi... więc kto co lubi :P (nie przejmujcie się że napisane jest irelia)

4.Summoner spelle

Jest kilka opcji... najczęsciej wybiera się

Flasha+smite'a

ale równie dobrymi wymiennikami za flasha są np. ghost lub exhaust mimo iż ten 2 jest głównie dla supporta to na jungli z warwickiem jest całkiem niezły przed 6 lvl'em gdzie nasze ganki są marne

5.Build

Oczywiście nie którzy mają swoje buildy być może lepsze niż mój ale mi tym buildem gra się najlepiej

1.Latarnia wriggle'a- podstawowy item do jungli, bez niego się raczej nie obędzie

2.Koniec Rozumu - zależnie od gry ten item zwiększy nasz attack speed,attack oraz obrażenia z ulta o około 200dmg przydatny item

3.Mroźne Serce/Oblicze Ducha - sytuacyjnie jeśli mają więcej ad champow bierzemy item pierwszy jeśli ap drugi.

4.Ostrze zniszczonego króla- Świetny item daje lifesteal + pozwala nam kogoś zdjąć niemal z samego ulta + Q

5.Item sytuacyjny ja najczęściej daje coś na hp. cóż kto co lubi tutaj można wziąśc jeśli potrzebujemy dmg możemy nawet zrobić krwiopijce wtedy nasz lifesteal będzie niesamowity

-

-

6.Sposób gry

Blue-Wilki-Duchy-Red buff-Golemy

Zaczynamy z maczetą i 3 potionami na hp i 1 na mane oraz czerwonym trinketem nasze ganki są nie mal bezużyteczne przed 6 ja czasem po prostu mówie teamowi że gankuje dopiero po 6 i na linie wchodzić będę tylko jeśli będą ją krytycznie przegrywać, po prostu podtrzymujemy linie.... w mid/late gamie po prostu wszystko polega na wyczuciu chwili w której będziemy musieli się rzucić ultem na adc/apc.

7.Możecie hejtować :D

Opublikowano

Beznadziejny wygląd poradnika. Zawartości nie będę oceniał gdyż mam zerową wiedze na temat ww. W każdym razie jak już robisz poradnik to popracuj nad jego estetyką.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Doszedłem do diamentu z jednym championem do jungli - Warwickiem. Polecam!

Opublikowano

WW dalej jest grywalny ,bo jego mechanika jest banalna i skuteczna ,chciałbym dodać że ww w s5 będzie jednym z najsilniejszych junglerów póki nie znerfią następcy  flary.

Co do"poradnika" nawet nie wygląda to na poradnik.. mało estetyczny ,ale objaśnione podstawy,które i tak można wyczytać... dla mnie tylko zaśmieca mpc :)

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poradnik wymaga raczej poprawy :P

Teraz robi się pierw żabkę potem blue i resztę :P

Bo po żabce od razu mamy 2 lvl.

Do tego wypadałoby zrobić to bardziej czytelne.

Opublikowano

Robione na odwal brak estetyki 0 obrazków sucha teoria. Słabo, ale informacje zawarte dobre to jakiś plus tego.

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...