Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jest błąd w tym dungeonie czy to raczej mapki nachodzą na siebie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam taki problem, że w quescie dungeon mam funkcję wpisaną:

when kill with npc.get_race() == 2598 and pc.in_dungeon() and pc.get_map_index() >= 2060000 and pc.get_map_index() < 2070000 begin
			d.notice("TEKST")
			timer("atakdc8", 10)
			d.clear_regen()
			d.kill_all()
		end

I ona niestety, ale nie działa. W folderze obejct nie ma folderu "2598", a powinien być. 

Czym to może być spowodowane? Gdy zmienię id z 2598 na id, np. pieska to działa...

Również nie działa mi ta funkcja na 2504, 2596, 2597.

SYSERR:

SYSERR: Nov 19 07:18:18 :: LoadMotion: cannot find accumulation data in file 'data/monster/zombie_bigboss2/run.msa'
SYSERR: Nov 19 07:20:31 :: LoadMotion: cannot find accumulation data in file 'data/monster/zombie_bigboss2/run.msa'
SYSERR: Nov 19 07:22:41 :: LoadMotion: cannot find accumulation data in file 'data/monster/zombie_bigboss2/run.msa'
SYSERR: Nov 19 07:37:28 :: regen_do: SYSTEM: regen_do: data/dungeon/catacomb/catacomb1.txt: file not found
SYSERR: Nov 19 07:37:58 :: regen_do: SYSTEM: regen_do: data/dungeon/catacomb/catacomb2.txt: file not found
SYSERR: Nov 19 07:38:32 :: regen_do: SYSTEM: regen_do: data/dungeon/catacomb/catacomb3.txt: file not found
SYSERR: Nov 19 07:39:59 :: regen_do: SYSTEM: regen_do: data/dungeon/catacomb/catacomb4.txt: file not found
SYSERR: Nov 19 07:45:59 :: regen_do: SYSTEM: regen_do: data/dungeon/catacomb/catacomb5.txt: file not found

Opublikowano

Mam prośbę do ciebie.

Jak masz jakiś błąd podawaj aktualny syserr z kanału.

Jeżeli nie działa to sprawdź czy nadałeś dobre kordy. 

3_1.png

Opublikowano

Kordy są dobrze wpisane.

Jeszcze jest taki problem, że funkcja:

when kill with npc.get_race() == 2598 and pc.in_dungeon() and pc.get_map_index() >= 2060000 and pc.get_map_index() < 2070000 begin
			d.notice("TEKST")
			timer("atakdc8", 10)
			d.clear_regen()
			d.kill_all()
		end

Nie działa, gdy zmienię id moba, np. na id psa [101] wtedy działa...

Opublikowano

Sprawdź czy ten mob nie jest gdzieś używany.

Sprawdź także czy mob nie ma 0 expa w tabeli. 

Miałeś rację! Było 0 expa w tabeli ... Ale już działa!

Dzięki za pomoc,

do zamknięcia!;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...