Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program pod windows uruchomiony 24h/7

jlde

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Nie za bardzo wiedziałem, gdzie powinienem umieścić ten post, więc uznałem, że tutaj będzie najlepiej :) . Poszukuję pomysłu, aby mieć uruchomiony program pod windows 24h na dobę,  praktycznie codziennie. Niestety sam nie mam takiej możliwości, więc potrzebuję jakiejś zdalnej opcji. Myślałem nad VPS z windows 2008, ale niestety koszty są jak dla mnie dość spore (minimalnie 40zł), a parametry niepotrzebine duże. Jedyne na czym mi zależy to możliwość uruchomienia apki windows (ok 15mb) praktycznie non stop, transfer min 50GB miesięcznie no i oczywiście jak najmniejsze koszty. Ktoś ma może jakiś pomysł, mógłby mi jakoś pomóc? :D

Z góry ogromne dzięki :)

Opublikowano

z windowsem raczej taniej nie dostaniesz. Pomyśl nad tą appka pod linuxa i bedziesz mieć wtedy za 20 zł

Opublikowano

Ajj no właśnie, tylko, że appka ta jest wydana tylko pod windowsa, więc to raczej nie przejdzie :( , chyba że istnieje emulator któru ją uruchomi....

Opublikowano

To może być ciekawe :D Czytałem o emulatorze Wine, to raczej nie przejdzie, gdyż jest to program mniej znany, a on z tego, co wyczytałem uruchamia tylko wybrane. Natomiast wirtualna maszyna wygląda ciekawei. Pytanie tylko, czy na VPS mogę uruchomić takie cudo i jaka minimalna specyfikacja byłąby wymagana na odpalenie np win xp?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...