Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Blue screen dośc uciązliwy

zulik2012

Pytanie

Opublikowano

Witajcie mam problem z blue screenem. Wczoraj mój laptop chodził normalnie, wszystko ok, wyłączyłem go gdy szedłem spać. Rano jak wstałem właczyłem go i wyskoczyło takie coś

16m32d.jpg

Gdy wybieram każdy z tych trybów ciagle wyskauje blue screen. Ze zdjecia nizej, z zaawansowanych opcji z kazdej pojedynczo tez wyskakuje blue screen

11ccqas.jpg

Poniżej daje zdjecie tego blue screena

2z5kg9k.jpg

Nawet płyty z windowsem mi nie czyta załaduje sie tak jak tu na zdjeciu

2j5m8td.jpg

Po czym pokazuje sie kursor od myszy i stoi w miejscu

28i8784.jpg

WIec Panowie macie jakis pomysł co do mojej sytuacji ? Bede wdzieczny bo ten blue screen mnie rozwala nie zdarzylo mi sie takie cos. Dziekuje i pozdrawiam. Kamil

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra panowie udalo mi sie podlaczyc dysk pod komputer i wlaczylem narzedzie do naprawy systemu podczas uruchamiania. Wyszukalo mi bład dysku a po sprawdzeniu wygladało to tak

jpa2vn.jpg

Co wy na to ? Myślicie ze bedzie okej teraz jak znalazło bład i sie naprawilo ?

Opublikowano

musialem zrobic format partycji tam gdzie mialem system bo zacinał mi po właczaniu i nic nie dalo sie zrobic. tak wyglada po sformatowaniu dysk

xc928l.png

Wyżej napisałem. Daj screen z zakładki "health" w HD Tune. 

Dałem nizej Ci screeny , niepokoi mnie jedno az tak duza temperatura 50 stopni

Opublikowano

Matrix mozesz wytlumaczyc jak ustawic te bootowanie ? a btw nie zrobie formata zobacz zdjecia wyzej laduja mi sie pliki systemu, potem pojawia sie kursor od myszy i stoi na czarnym ekranie, nie czyta mi dalej , nie pokazuje instalatora windowsa

tls01 co Ty mi za link podales? nic z tego nie kumam mozesz jasniej?

Nie koniecznie trzeba formata ale u mnie to pierwsze lepsze wyjście więc jakby nic innego nie zadziałało to warto spróbować.Sprawdź nowego linka  od tls01

Opublikowano

Myślimy, że nie wiemy. Po prostu odpal system i sprawdź, jak ruszy, to pobierz program HD Tune i sprawdź, czy nie ma tam żadnych błędów. A jak nie ruszy, to podepnij dysk pod inny komputer i tam odpal HD Tune. Możesz też spróbować sformatować całą partycję systemową. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nie koniecznie trzeba formata ale u mnie to pierwsze lepsze wyjście więc jakby nic innego nie zadziałało to warto spróbować.Sprawdź nowego linka  od tls01

Kurde ale jest problem, wrzuce plytke z windowsem zaladuje pliki , pojawi sie kursor myszy i pozniej stoi i sie nie laduje wogole.

Wybacz, wrzuciłem złego linka. 

http://support.microsoft.com/kb/315403/pl

no dziala lecz nic z tego nie pojmuje nie jestem w tym obcykany a widziales blue screena ? o co w nim chodzi?

Opublikowano

wszystko działa ale widze znów mam problem z systemem, gdy wlacze komputer to postoi chwile i sie zacina na maxa nie da sie nic zrobic. chcialem przywrocic system do ostatniego czasu co mi tworzy punkt przywracania ale sie nie da bo nie ma zadnego, znikneło ich az 5. nie wiem co robic maasz jakis pomysl na to ?

Opublikowano

Matrix mozesz wytlumaczyc jak ustawic te bootowanie ? a btw nie zrobie formata zobacz zdjecia wyzej laduja mi sie pliki systemu, potem pojawia sie kursor od myszy i stoi na czarnym ekranie, nie czyta mi dalej , nie pokazuje instalatora windowsa

tls01 co Ty mi za link podales? nic z tego nie kumam mozesz jasniej?

Opublikowano

a i nie wiem czy na lapku przeskanuje tym HD tune bo co chwile mi sie wlasnie zacina jak pisalem wyzej. Na zdjeciu 1 kwadracik ma 190 mb , i 4 sa uszkodzone na czerwono a przeskanowalo 50 gb dopiero. Jeszcze 450 zobaczymy moze sie uda , jak cos przesle screena

Opublikowano

wszystko działa ale widze znów mam problem z systemem, gdy wlacze komputer to postoi chwile i sie zacina na maxa nie da sie nic zrobic. chcialem przywrocic system do ostatniego czasu co mi tworzy punkt przywracania ale sie nie da bo nie ma zadnego, znikneło ich az 5. nie wiem co robic maasz jakis pomysl na to ?

Wyżej napisałem. Daj screen z zakładki "health" w HD Tune. 

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...