Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wybranie VPS

AuDuMeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Chciałbym założyć serwer minecraft, lecz potrzebuje do tego jakiś dobry serwer VPS.

Chciałbym postawić na nim serwer minecraft minimum 100 slotów, serwer TS3 oraz strone WWW, jaki hosting mi polecicie na tego typu serwer?

Chciałbym, aby przy 100 pełnych slotach i powiedzmy 30 osobach na TS3 nie było lagów.

Zastanawialem sie nad oferta Pukawki. Ownserver, Kimsufi ovh odpada. Jak mieliscie VPSa z Pukawki to prosze o jakies opinie. Nagradzam lajkami ;x

1368221913u387138.png

Opublikowano

Wybieraj Pukawkę.pl, tak jak piszesz ;) 

- Hosting posiada według mnie najlepsze maszyny.

- Dobra opinia użytkowników posiadających ten hosting. 

- Łatwy panel klienta i dużo bajer z panelu. 

Nic tylko brać wybieraj ten hosting, bo jest godny polecenia. 

Opublikowano

Wybieraj Pukawkę.pl, tak jak piszesz ;) 

- Hosting posiada według mnie najlepsze maszyny.

- Dobra opinia użytkowników posiadających ten hosting. 

- Łatwy panel klienta i dużo bajer z panelu. 

Nic tylko brać wybieraj ten hosting, bo jest godny polecenia. 

Tylko własnie cena.. Placi sie 200zl za maszyne 10gb ram. A nie wiem czy ta maszyna utrzyma z 150 slotow ;/

1368221913u387138.png

Opublikowano

Tylko własnie cena.. Placi sie 200zl za maszyne 10gb ram. A nie wiem czy ta maszyna utrzyma z 150 slotow ;/

Utrzyma kolego na spokojnie, ale, jeżeli w takim razie dla ciebie cena za droga, to polecam ci drugi hosting Sored.pl też hosting godny polecenia, support tego hostingu odpisuję bardzo szybko ;) 

Opublikowano

Utrzyma kolego na spokojnie, ale, jeżeli w takim razie dla ciebie cena za droga, to polecam ci drugi hosting Sored.pl też hosting godny polecenia, support tego hostingu odpisuję bardzo szybko ;) 

W sumie za drogo to nie, bo teraz dopiero zdalem sobie sprawe z tego, ze ta maszyna utrzyma okolo 200 osob ;p I w sumie kazdy chyba wie, ze Pukawka nie ma rownych ;d

btw sored jak z jakoscia? Mozna porownac z pukawką?

1368221913u387138.png

Opublikowano

Po co przepłacać, jak można zapłacić mniej, a mieć coś lepszego:

SORED.PL (podobne do vps, tylko z niepełnym dostępem).

Każda opcja dostępna w SoRED zawiera:

• Obsługa płatności SMS, możliwość dotowania przez graczy
  • Hosting własnej strony www
  • Własny serwer TeamSpeak3
  • Dostęp do SSH i MySQL
  • Własne IP, możliwość podpięcia własnej domeny lub subdomeny w redcraft.pl
  • Możliwość uruchomienia oficjalnego serwera minecraft, bukkit i innych
  • Dostęp do minecraft, ssh, www, TS3 pod tym samym adresem

Na luzie pojedziesz na 100-120 slotach przy tej ofercje: MINECRAFT 8GB RAM - 130ZŁ MIESIĘCZNIE BRUTTO

Opublikowano

Polecam do siebie Sored.pl, miałem serwer ja i kolega (z mojej rekomendacji) i żadna ze stron nie narzekała. W razie pytania uzyskałem szybką odpowiedż (w ciągu 3 godzin)

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

przy optymalizacji dobrej może i uciągniesz te 150 slotów na 10 gb ram ale ci na nic innego nie wystarczy

ale widać że jesteś z gimbazy to nie uciągniesz.

co z ta Polska :) pewnie dopiero z gimbazy wyszedles i cwaniaczek wielki ;d. Nie nie jestem z gimbazy. Moze Ci sie wydaje, bo juz nie potrafie po prostu budowac za dobrze zdan po Polsku.

btw. mieszkam za granica od 6 lat :) 

1368221913u387138.png

Opublikowano

Polecam do siebie Sored.pl, miałem serwer ja i kolega (z mojej rekomendacji) i żadna ze stron nie narzekała. W razie pytania uzyskałem szybką odpowiedż (w ciągu 3 godzin)

Sored posiada jakiś panel zarządzania serwerem?

Opublikowano

W sumie za drogo to nie, bo teraz dopiero zdalem sobie sprawe z tego, ze ta maszyna utrzyma okolo 200 osob ;p I w sumie kazdy chyba wie, ze Pukawka nie ma rownych ;d

btw sored jak z jakoscia? Mozna porownac z pukawką?

W sumie hosting Sored.pl też jest bardzo dobry pod względem maszyn ale i tak kolego Pukawka jest lepsza ;) 

Tak jak pisałem, wygodny panel, miła obsługa, i dobre ceny pod swoje możliwości. 

Opublikowano

Co prawda nie miałem serwera na pukawce ale na sored masz dostęp do maszyny przez SSH praz ftp

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

OVH/SDC tam masz jedne z najlepszych VPS-ów.

na OVH jakos kazdy narzeka i odradza kupowania tam VPS masz jakies argumenty? ;p

Co prawda nie miałem serwera na pukawce ale na sored masz dostęp do maszyny przez SSH praz ftp

Jest tam jakis panel ? Mielibyscie moze jakiegos screena jak tam to wyglada ? ;p

1368221913u387138.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...