Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o czołgi

iTaTaRaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Z racji, że ominęło mnie kilka wersji chciałbym się dowiedzieć coś więcej o czołgach do których dąże, jak również pomoc w wyborze linii.

1. "Lepsza" droga do Maus'a czy E-100 - co kryje się pod słowem "lepsza"? Efektywniejsza gra tj. mobilność jak również dobre wykorzystanie w grze.

2. Jak się sprawują obecne arty francuskie? Albo czym się charakteryzują. 

3. Amerykański niszczyciel czołgów - T110E3 vs 110E4 - czym się one różnią, która lepsza linia(od 1 do 10 tieru).

4. Czy T110E5 jest dalej taki opancerzony? Bardzo świetnie grało mi się na T29 i M103(dużo odbijało pocisków, dobry zarobek)..

5. Ostatnia kwestia to ruskie ciężkie czołgi. Który z nich wszystkich jest efektywniejszy(zaczynając od 7 tieru)?

Tyle.. Czekam na odpowiedzi.

Opublikowano

1. E-100 ma jeszcze jakieś zastosowanie, a od kiedy w WOT zaczęła się liczyć mobilność, a nie pancerz maus poszedł w odstawkę.

2.Mobilnością i niezłą celnością, ostatni tier ma magazynek.
3.E3 nie ma wieży i jeden z lepszych pancerzy frontowych w grze. E4 posiada wieże obracaną po 90 stopni w lewo i prawo.

4.Potrafi coś dingnąć/
5.IS, IS-3, IS-8, IS-7 jak dla mnie.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Cześć

Z racji, że ominęło mnie kilka wersji chciałbym się dowiedzieć coś więcej o czołgach do których dąże, jak również pomoc w wyborze linii.

1. "Lepsza" droga do Maus'a czy E-100 - co kryje się pod słowem "lepsza"? Efektywniejsza gra tj. mobilność jak również dobre wykorzystanie w grze.

3. Amerykański niszczyciel czołgów - T110E3 vs 110E4 - czym się one różnią, która lepsza linia(od 1 do 10 tieru).

4. Czy T110E5 jest dalej taki opancerzony? Bardzo świetnie grało mi się na T29 i M103(dużo odbijało pocisków, dobry zarobek)..

5. Ostatnia kwestia to ruskie ciężkie czołgi. Który z nich wszystkich jest efektywniejszy(zaczynając od 7 tieru)?

1. Mausem trzeba umieć grać, to dobry czołg, jeżeli jesteś początkującym graczem to go nie bierz.

2. nie znam się nie odpowiem

3. Też miałem ten dylemat, wybrałem E3 ze względu na świetny pancerz i lufe, mobilność kiepska ale daję radę. E4 ma przyjemniejszą linie ale jest słabszym tierem 10 od E3.

4. Jak gram isem-7 i w niego strzelam to często mi dinga, wystarczy grać w ruchu i trudno wtrafić dokładnie bo często wali w górną płytę.

5. Linia Is-7. 

Opublikowano

Cześć

Rób E-100

Artylerie francuskie są bardzo przyjemne w grze, mają dobrą mobilność a na IX i X tierze posiadają magazynki, są przydatne na CW

E3 ma dobry pancerz i lufkę oraz mniej przyjazną linię, E4 ma lepszą linie ale jest słabsza od E3

Tak jest bardzo opancerzony

IS-7

Opublikowano

Cześć

Zależy dla kogo, ale i tak E100 nie ma praktycznie zastosowań.

Mausem jeszcze coś można ugrać gdy stawia się defa lub blokuje drogi na himlu ^^

Arta francuska jest dosyć słaba, bardziej conqueror i i 9t przed t92.

Zależy czy chcesz lepszą mobilność i wieże czy pancerz.

Odbija dosyć sporo kadłubem.

Is7

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Artylerie francuskie są bardzo przyjemne w grze, mają dobrą mobilność a na IX i X tierze posiadają magazynki, są przydatne na CW

Nie wprowadzaj w blad... Francuska arta dopiero od 10 tieru ma magazynek.

@topic

1. Raczej E100. Lepsze dzialo, lepsza mobilnosc, mniej ludzi rzuca sie na ciebie jak cie widzi.

2.As i told Francuz magazynek na 10 od 6 tieru fajne dziala 155mm aczkolwiek troche niecelne. Czasami brane na CW (czesciej Conqueror Gc i t92).

3. Nie znam sie ale idac przez hellcata mozna zejsc na 8 tierze na druga linie (T28 Prot. -> T28).

4. e5 ma sporawy gong na wiezy ale jest dobre skoro tyle ludu nim gra.

5. Is-4 ma magiczne boczki, is-7 prawie nie ma weakspotow. Zalezy od gustu.

Opublikowano

1. Maus ma mniej zastosowań, ale w niektórych sytuacjach można lepiej go wykorzystać niż Maus. Na randomki lepiej E100
2. Francuzy według mnie są cienkimi artami. Celność mają dobrą, ale dmg jest cienki, a mobilność nie jest potrzebna w arcie.
3. E3>E4. Dużo lepszy. Ma pancerz, lepsze parametry ogólne działa i mobilność nie jest straszna.
4. Odbija. Ale wielki dzyndzel na wieży zgarnia 99.8% pocisków.
5. Zależy jakie zastosowanie. Większość mówi, że IS-7, osobiście preferuje ISa-4. 

Opublikowano

A nie robiąc nowego tematu, jakiego jeszcze na ten moment polecacie zrobić meda? Widziałem, chińczyka ale ponoć odstaje od swoich "kolegów" na 10 tierze. 

Opublikowano

A nie robiąc nowego tematu, jakiego jeszcze na ten moment polecacie zrobić meda? Widziałem, chińczyka ale ponoć odstaje od swoich "kolegów" na 10 tierze. 

Polecam rosyjskiego Objecta 430. 

Opublikowano

Bat-Chata 25t - moim zdaniem jedna z najlepszych 10.

Opublikowano

Gdy skończyłem swoją 3 Xt czyli T57 Heavy, rozegrałem nim 60 bitew i gra mi się świetnie magazynkowcami dlatego wybrałem bat chata. Dużo obejrzałem odcinków o nim i poradników np pod lupą u hallacka itd. Pierwsze minuty spotuje a później zaczyna się zabawa czyli wyjeżdżamy na wrogów i później spadamy przy 60km/h :) Najlepiej ten czołg się sprawuje na mapie Prochorówka oczywiście środek. Linia dobra, 9 tier niby słaby ale miałem taką sytuacje, że byłem na is-8, niby słaby itd a przy 160 bitwach miałem na nim 62 win ratio gdy średnio mam 52. Skoro T57 gra mi się świetnie to i każdym magazynkowcem da się rade. Jeżeli to nie czołg dla ciebie to bierz się za te 3 ruskie klony czyli T-62A, Ob-140, Ob-430 do wyboru do nazwy:D

Opublikowano

1. Maus to nie czołg dla początkującego czołgisty, umiejętność dobrego wykorzystania pancerza kadłuba jak i wieży nie przyjdzie sama lecz każdy musi przegrać swoje żeby zacząć to wykorzystywać z doświadczenia wiem że Maus jest naprawdę potężna tarcza nie do sforsowania ale niestety jak nie masz zaprzyjaźnionego TD na tyłku zapewne czołgi lekkie bedą chciały Cię objechać ;)

Estówy też na początek nie polecam ponieważ penetracja pociskiem standardowym jest niska (chyba ze walisz w WTF'a xD)  większość graczy na tym czołgu ja też :) aby utrzymać statystyki Unicum wali po prostu z golda co wiąże się z sporą stratą kasy na każdej bitwie, do tego dolna płyta jest bardzo słaba i jeśli jej nie ukryjesz bardzo łatwo E100 podpalić. Proponował bym Ci abyś póki nie przyzwyczaisz sie do mechaniki gry pozostał na Tiger I bo jest to naprawde po ostatnim buffie bardzo dobry szybkostrzelny kiler.

2. Arty francuskie powiem Ci tak, jest to naprawdę przyjemna linia za którą warto się naprawdę zabrać. X B-c 155 58 jest naprawdę czołgiem godnym uwagi, pomimo tego że popylasz ponad 60/h to ma 4 pociskowy magazynek (pociski co 6s) którym naprawdę możesz zmienić przebieg bitwy na polu walki. Polecam.

3. E4 ma o 50 mniej hp, 11ton lżejsza przez co osiąga o 11km'h wiecej niż E3, ma dużo bardziej latwą do spenetrowania wieżę (254mm) gdzie E3 (305mm), E4 troszkę szybciej się obraca o 2d/s więcej niż E3, jesli chodzi o pociski E4 ładuje 19.5s a E3 17s, strzelają takimi samymi pociskami ( AP,APCR 750,HE 1100), E3 ma lepszą celność i lepsze kammo.

Polecam E3, stanowi bardziej groźnego przeciwnika na polu walki, przeciętni gracze wolą się wycofać hehe ;)

4.E5 sporo odbija ale ja polecam bardziej linie t57 HT który jest jednym z najlepszych czołgów w grze obecnie :)

5.Od ruskich IS3 -> IS7 oba magiczne czołgi,

Oraz także ST 1 (bardzo twardy)

Opublikowano

121 odstaje. Ale do przodu. Jego jedynym minusem jest depresja działa, gdzie większość pozostałych paramatrów ma po prostu lepszych niż większość medów tieru.

Opublikowano

Tylko Ob.140.

Opublikowano

Moge ci polecic leo ale linia do niego jest trudna nw jak z mt ale zabawa zaczela sie dopiero na pta gdzie indien denerwowal mnje co 3 bitwe . Czasem mial tez swoje momenty jak 3 ammo na druzynowce ale tkie sytuacje byly do policzenia na palcach jednej reki

Opublikowano

Dzięki wszystkim, już się dawno zastanowiłem i wybrałem ścieżki czołgów które mi poleciliście..

@EDIT:

Nie robiąc nowego tematu wstawiam nowe pytanie tutaj. 

Jaki czołg premium do +/- 5 ewentualnie 6k złota(patrząc na grudniowe zniżki) byłby najlepszym wyborem obecnie do zarobku w grze? Preferuję raczej taktykę "nie na siłę", coś pokroju wsparcie ale lubiący zadać obrażenia ;)

Opublikowano

Dzięki wszystkim, już się dawno zastanowiłem i wybrałem ścieżki czołgów które mi poleciliście..

@EDIT:

Nie robiąc nowego tematu wstawiam nowe pytanie tutaj. 

Jaki czołg premium do +/- 5 ewentualnie 6k złota(patrząc na grudniowe zniżki) byłby najlepszym wyborem obecnie do zarobku w grze? Preferuję raczej taktykę "nie na siłę", coś pokroju wsparcie ale lubiący zadać obrażenia ;)

E-25, Su-122-44? Będzie w grudniu zniżka, a przyjemne i dobrze zarabiające siódemki.

Opublikowano

SU-122-44 - przyzwoity pancerz przedni, co 7 sekund po 400, dobre camo, mobilny

Teoretycznie jest jeszcze bardzo dobry E-25, ale SU-122-44 to bardziej takie wsparcie jak prosiłeś no i ma większy DPS, a to oznacza że znacznie łatwiej się kredyty zarabia.

Opublikowano

SU-122-44 - przyzwoity pancerz przedni, co 7 sekund po 400, dobre camo, mobilny

Teoretycznie jest jeszcze bardzo dobry E-25, ale SU-122-44 to bardziej takie wsparcie jak prosiłeś no i ma większy DPS, a to oznacza że znacznie łatwiej się kredyty zarabia.

Tylko, że jak go wyrzuci Suką na IXt to żadnego porządnego wyniku nie zrobi. E 25 za to losuje maksymalnie na VIIIt i nadrabia szybkostrzelnością.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...