Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siberia v2 (Frost Blue)

DeyFo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem słuchawek do LoL'a, innych gier, muzyki, filmów itd, ale w szczególności właśnie do gier. Czy opłaca się kupić Steelseries Siberie v2 ? A edycję Frost Blue?

Opublikowano

Siberie są ok, dobra jakość dźwięku, dobry mikrofon. To czy weźmiesz zwykłe czy Frost Blue nic nie zmienia oprócz wyglądu. Dopłacasz tam trochę za te świecenie.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Siberie są ok, dobra jakość dźwięku, dobry mikrofon. To czy weźmiesz zwykłe czy Frost Blue nic nie zmienia oprócz wyglądu. Dopłacasz tam trochę za te świecenie.

Dobra jakość dźwięku ? Słuchałem tego i konkuruje ze słuchawkami za 40-50zł. 

Nie kupuj tych słuchawek, zdecydowanie lepszą opcją będą superluxy HMC631 chyba, że interesują Cię nie tylko headsety. Wtedy wybór jest ogromny. Jakością dźwięku luxy zmiażdżą Siberie. 

Opublikowano

Jak używasz zintegrowanej karty dźwiękowej to tak jest. Mam dobrą jakość dźwięku u siebie.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Jak używasz zintegrowanej karty dźwiękowej to tak jest. Mam dobrą jakość dźwięku u siebie.

Wydaje Ci się ; )

Superlux HD681 zapewniają dużo lepszą jakość dźwięku, a kosztują 80zł. Nie używam słuchawek, ale głuchy też nie jestem i słyszę, co gra lepiej. 

Opublikowano

@Sweet Jesus nie pouczaj członka trójcy masterów (@teski. @Gabrielek @saaq ) :p

nie ma co kupować gejmerskich słuchawek... Najlepiej te Superluxy, każdy poleca.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@umotex12 , już mi się pisać odechciało w takich tematach bo ciągle trzeba powtarzać to samo. To forum, jak każde inne, ma z zasady pomagać, dzięki udzielaniu się innych, dawaniu rady, wyklucza margines błędu, np. podczas zakupu sprzętu. Ja staram się to robić, dzielić się własnym doświadczeniem. Niestety społeczeństwo często leci na sprzęt "dla zasady" czyli "Jestem graczem, muszę mieć słuchawki do gier". Czyli lecą na w większości na gówniany sprzęt, bo po taniości, a jak już wybiorą coś droższego to po prostu przepłacają... Jak uważasz, że doradzam źle, wypowiedz się na ten temat sam. Uważam, że akurat wystarczająco długo "siedzę" w temacie, żeby móc komuś dobrze pomóc. Mam kilka par słuchawek, kilkadziesiąt też przesłuchałem, kilkaset oczytałem z opinii innych użytkowników.

Dobrze, że Sweet Jesus się udzielił i dał koledze dobrą radę. Cieszę się, że są ludzie, którzy wiedzą o czym mówią i orientują się w temacie. Ja już od długiego czasu zabieram się za napisanie dość obszernego tematu i poproszenie o podpięcie go, po to by uniknąć w ciągu jednego tygodnia kilku pytań, praktycznie o to samo. Niestety z powodu braku czasu i siły długo mi z tym schodzi ale chyba się wreszcie zmobilizuję.

Opublikowano

@saaq ja cię obrażam? To było pozytywne. Te 3 osoby na forum jako jedyne znają się profesjonalnie na DJingu i siedzą w tym temacie, zawsze jak ktos mi cos doradza to od Was. Nie chcialem nikogo urazić ;p

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

A z resztą, każdy ma swoje preferencje, jeden powie że Siberie są bdb, a kto inny że bardzo słabe. Kłócenie się na ten temat nie ma sensu.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Preferencje, preferencjami ale jak słuchawki za np. 600zł brzmią tak samo jak te za 300zł to jest po prostu brak ekonomii. A z Siberiami tak jest. Dlaczego dla dużej ilości osób są dobre ? Bo nie mają porównania. To jak ze wszystkim. Jak nie masz odniesienia, małe rozeznanie, porównanie to uważasz, że coś jest dobre, bo Tobie wystarcza i (załóżmy) spełnia twoje wymagania.

Opublikowano

Ta firma nie zna słowa jakość jeśli weźmiemy słuchawki tejże firmy (steelseries)

Polecić ci nic nje polecę, ale odradze słuchawek steelseries

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...