Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z przeglądarką, czyli jakieś wirus lub trojan.

ciechu

Pytanie

Opublikowano

Witam serdeczenie, nie wiem czy w odpowiednim miejscu wstawiłem ten temat ale musiałem się streszczać ponieważ cieżko Mi przejżeć wszystkie tematy z tego względu że mam wirusa, trojana, nie wiem aczkolwiek nie da się praktycznie korzystać z przeglądarki. A teraz do tematu, mianowicie mam taki problem cięzko Mi powiedzieć skąd On się wziął ale sprawa wygląda tak, mam dwa komunkaty które ciągle Mi wskaują i nie można korzystać z przeglądarki. Komunkat ze strony http://zjhtiz.com: WARNING!!! Your Java Version is Outdated, habe security risks, please update now! Lub The intelR Driver update utility keeps your system up-to-date. It detects which friver updates are relevant to your computer, and than helps you install them quickly and easily. Próbowałem pobrać jave z tej strony ale anty Mi wykazał że jest to Trojan. Usuwałem przeglądarkę i nic to nie dało, nie mam pojęcia jakim programem można to usunąć aby nadal przeglądarka funkcjonowała tak jak wcześniej, ponieważ wpisywałem to co MI wyskakuje w przeglądarce i nic nie znalazło więc szukam pomocy tutaj. Może ktoś miał styczność z tą akcją, jeżeli tak to proszę o pomoc! Pozdrawiam.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Używanie combofixa "od tak" jest bezsensowna. Combofix nie służy do usuwania byle jakich zagrożeń z komputera. Combofix jest narzędziem które bardzo mocno integruje w system. Nie używaj go następnym razem bo na prawdę, może zdarzyć się tak, że usunie jakiś ważny plik systemowy i tyle będzie.

Opublikowano

Witam ponownie, d3ko program który poleciłeś/aś się sprawdził i wszystko nareszcie jest okej. Dziękuję za szybko pomoc i pozdrawiam. +++

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...