Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana sprzętu co ile lat

Gruby1230

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co ile lat trzeba zmieniać/przerabiać komputer aby grać na najwyższym poziomie grafiki oraz wydajnością  itd... ?

(Sory za spam 2x)

Opublikowano

Załóżmy że taki komputer za 3400zł ile taki pociągnie :) ?

http://www.morele.net/inventory/info/k9TYoL/

Jak bym miał zmieniać komputer co rok to trochę mnie się to opłaca.

r9 290 może już niedługo nie dawać rady, jeśli zrezygnujesz z ssd dostaniesz zestaw z gtx'em 970 który dłużej pociągnie: http://www.morele.net/inventory/info/SVdyGI/

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Zależy też w jakie gry grasz, ale kilka lat spokojnie powinno starczyć.

Ofc są gry, które już teraz zabiją każdą kartę na prawdziwym ultra, ale jak powyłączasz zbędne wygładzanie tekstur etc. to pójdzie ze 2 lata pograć, potem tylko grafikę wymieniasz / dokładasz ramu (ale to nie prędko, chociaż nie wiem jak będzie z GTA V) :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

Aha czyli mogę każdy podzespół wymieniać z osobna np: za miesiąc procesor za 2 lata karta graficzna itd...

Mój obecny kombajn ma już 7lat i każdy nowy podzespół nie będzie kompatybilny z resztą komputera (tak mi się wydaje) ;)

Opublikowano

Aha czyli mogę każdy podzespół wymieniać z osobna np: za miesiąc procesor za 2 lata karta graficzna itd...

Tak, możesz. Wymiana procesora raczej nie będzie potrzebna tak szybko. 

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

A to prawda, że w 7 letnich komputerów nie da rady rozbudować, podzespoły są niekompatybilne (np: wymiana tylko jednego podzespołu)  ?

Opublikowano

A to prawda, że w 7 letnich komputerów nie da rady rozbudować, podzespoły są niekompatybilne (np: wymiana tylko jednego podzespołu)  ?

No aktualnie rozbudowa 7 letniego komputera mija się z celem. Sądzę, że w przyszłości będzie podobnie.

KLIK!

Opublikowano

moj kolega kupil dobre pare lat temu gtx 680 i7 do dzisiaj nie ma gry ktora nie uciagnie mu na ultra. 12gb ramu a mial normalnie 8 tylko dokupil. Wiec jakos 4l ata juz hasa na ultra.

77127829691114164209.jpg
Opublikowano

Ciekawe ile wydal na ten sprzęt i ile jest warty dziś...

W zasadzie sprzęt na poziomie 3k zł powinno się modernizowac z każdą nową generwcja konsol

­

Opublikowano

Ciekawe ile wydal na ten sprzęt i ile jest warty dziś...

W zasadzie sprzęt na poziomie 3k zł powinno się modernizowac z każdą nową generwcja konsol

Co wspólnego mają PC z konsolami? 

ㅈㅈ.

Opublikowano

w tym ze gry sa robione z mysla o konsolach najpierw a nie o pc

a ze konsole sa podobnej wydajnosci jak pc za 2.5k to można przypuszcac iz wytrzymaja te pc za ta kwote gry calej tej generacji konsol na wysokich hd (nie full hd) w 30 klatkach

tak jest

­

Opublikowano

w tym ze gry sa robione z mysla o konsolach najpierw a nie o pc

a ze konsole sa podobnej wydajnosci jak pc za 2.5k to można przypuszcac iz wytrzymaja te pc za ta kwote gry calej tej generacji konsol na wysokich hd (nie full hd) w 30 klatkach

tak jest

Gry są optymalizowane pod konsole, a nie tworzone z myślą o nich. 

Porównaj sobie wydajność XO, czy PS4 z komputerem za 2.5 tys. PLN - z resztą, nie ma czego porównywać, bo to "zupełnie" inne sprzęty. 

Modernizacja PC, "bo wyszła nowa generacja konsol", to idiotyzm. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Gry są optymalizowane pod konsole, a nie tworzone z myślą o nich. 

Porównaj sobie wydajność XO, czy PS4 z komputerem za 2.5 tys. PLN - z resztą, nie ma czego porównywać, bo to "zupełnie" inne sprzęty. 

Modernizacja PC, "bo wyszła nowa generacja konsol", to idiotyzm. 

moze to idiotyzm, ale o dziwo kiedy wychodzi nowa generacja wymagania sprzetowe gier tez ida w gore, czy moze jednak sie myle?

­

Opublikowano

Procek intela powinien Ci potrzymać długo, ale z kartami graficznymi jest trochę ciężej. Sam planuję złożyć nowy komputer i zamierzam kupić gtx 970, też go tobie polecam i w sumie nie tylko ja.

ps. Nie kupuje z morele.net, bo to totalne gówno. Co z tego że kupisz taniej? Coś Ci się zepsuje to będziesz czekać miesiąc. xD (potwierdzone info, kumplowi popsuły się słuchawki i czekał miesiąc, aż morele odeślą sprawne. Na koniec zwrócili mu pieniądze, ponad miesiąc czekania)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...