-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
d3ko
d3ko
Witam ,szukałem lecze za cholere nie mogę kompletnie nic znaleźć na necie co pomogło by mi rozkminić w czym tkwi problem
Posiadam dwa zasilacze
-Modecom Feel 400atx
-BeQuiet BQT E5-450W
Zasilacz BeQuiet dostałem niedawno od znajomego dla którego był to kiedyś nie trafiony prezent i leżał u niego nie używany więc za dyszke go kupiłem. Więc zasilacz w sumie jest nówka ale gwarancja już się dawno skończyła i tutaj lipa.
Na zasilaczu Modecom ,komputer po podłączeniu zasilania włącza się bez problemu ,uruchamia się bios ,windows ,wszystko śmiga
Na zasilaczu BeQuiet .... Nie wiem co jest ,po podłączeniu zasilania komputer można włączyć lecz nie startuje windows bo wogóle nie startuje bios ,nic nie załącza się nawet ekran jest bez sygnału choć wszystko po uruchomieniu się kręci jest cisza . Wiatraczek od procka ,od karty graf. ,dołączony do obudowy również ,w samym zasilaczu też.
Próbowałem odpalić na zasilaczu BeQuiet również bez karty graficznej ,podłączonego dodatkowego wiatraczka ,bez dysku ale nic nie ulega zmianie ,kręci się i nic poza tym
Specyfikacja komputera
-Procesor C2D E8400
-Ram Kingston 2x2GB
-GTX 550 Ti Gigabyte
-Płyta główna Gigabyte GA-G33M-S2
Podkreślam że nowy zasilacz niczego nie uszkodził ponieważ po podłączeniu starego zasilacza komp śmiga ponownie ,więc prosze podpowiedź ponieważ wszelkie domysły wykluczyłem ,prosze również o nie odpowiadanie typu zanieś do elektryka co ci sprawdzi zasilacz ,ponieważ właśnie pisze na forum do was forumowiczów w tej sprawie.
+Stosowałem reset biosu przed podłączeniem nowego PSU i nic nie pomogło
[01.12.14] - okazało się ,że zasilacz BeQuiet jest wadliwy ,do wymiany w środku zasilacza jest jakiś kondensator? w skutek czego zasilacz nie trzyma napięcia a z tego powodu komputer się poprawnie nie włącza
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.