Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo mała prędkość dysku (?)

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu mam problemy z dyskiem, zauważyłem, że przez niego mam spadki FPS'ów w grach i jest on baardzo wolny, przynajmniej tak mi się wydaje, pewności nie mam. Wrzucę screena z danymi odczytu i byłbym wdzięczny, czy jest to dobry/zły wynik. 

Mam Seagate Barracuda 500 GB.

post-1008490-0-80964000-1416335077.png

Opublikowano

Możesz mieć syfu na kompie więcej i więcej ,defragmentacje na bieżąco robisz ? ,wirusy? ,a prędkość sprawdzasz poprzez wklepanie dokładnej nazwy w google ,jeżeli masz 7200rpm to nie powinno ci ciąć według mnie. Jeżeli jest porządek na dysku i nie ma żadnych błędów na dysku to możesz go wykluczyć i zająć się podzespołami

Opublikowano

Menedżer urządzeń>Wydajność i sprawdź czy obciążenie dysku ,procka ,ramu nie są ostro obciążanie ,w spoczynku jak i podczas grania

Opublikowano

Menedżer urządzeń>Wydajność i sprawdź czy obciążenie dysku ,procka ,ramu nie są ostro obciążanie ,w spoczynku jak i podczas grania

Nie, jedynie dysk jest mocno obciążony, procek i ram są okej.

Opublikowano

jak widać prędkość dysku jest normalna, nienormalny jest użytkownik który nie wiadomo czego chce od marnego sprzętu

spadki FPS to upośledzenie mózgu każdego człowieka, zdaje mu się ze było lepiej wcześniej ale zawsze jest tak samo a potem zwala na przedmioty martwe że mu zawiniły ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jak widać prędkość dysku jest normalna, nienormalny jest użytkownik który nie wiadomo czego chce od marnego sprzętu

spadki FPS to upośledzenie mózgu każdego człowieka, zdaje mu się ze było lepiej wcześniej ale zawsze jest tak samo a potem zwala na przedmioty martwe że mu zawiniły ;)

Ty jesteś nienormalny. Nie widzisz, że jest tam pytanie, czy to jest dobra prędkość dysku ? 

I są spadki FPS w grach i przez to pojawiają się zcinki, i nie, nie mam upośledzenia mózgu. :)

Opublikowano

Jak dla mnie odczyt jest niski. Zależy jeszcze jaki masz dysk. Podaj jego model.

Napisałem wyżej, ale okej.

Seagate Dysk Seagate Barracuda 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM, 16MB
Opublikowano

przecież ci napisałem,  NIE JEST ZA NISKI JEST NORMALNY jak dla tego typu dysków, jak widać dla ciebie normalny jest czymś niezrozumiałym jeśli urządzenie osiąga praktycznie takie same wyniki co podobnej klasy dyski

jak nie zrozumiałeś nadal NORMALNY znaczy DOBRE WYNIKI BO TAKIE MAJA BYĆ, tak samo spadki fps nie są winą dysku były by freezy albo zawieszał się system

byłby szybszy ok 15-20 % i miał lepsze czasy dostępu ( 12-14 ms  to norma dla niego pod w7 )  na lepszym sprzęcie i z właściwie zainstalowanymi sterownikami do płyty głównej co jednak wcale by nie wpływało na wydajność dysku pod systemem

jako model jest starym dyskiem z 2-3 letnim stażem czyli nie ma sensu porównywać z nowymi dyskami i płytami głównymi które przeciętnie przebijają jego transfery dwukrotnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...