Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 8 i Format

Ryan.

Pytanie

Opublikowano

Cześć.

Mam problem dotyczący formatu na Windows 8. 

Chodzi o to gdy wybieram opcje "Usuwanie wszystkich danych i ponowne instalowanie systemu" Wyskakuje błąd że nie mogę zrobić formatu ze względu na komunikat na brak plików. 

Dodam że mój laptop był u naprawy bo poszła matryca. Przed tą usterką nie było takich problemów.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A możesz dokładnie opisać komunikat ? Brak plików z jakimś kodem cuś ? czy to chodzi o to że system chce usunąć pliki na czystą instalacje których nie ma czy o pliki instalacyjne?

Opublikowano

Pierwsze to zadzwoń do serwisu w którym był u naprawy i zapytaj o to czy serwisant czasami nie mógł czegokolwiek naruszyć podczas naprawy oraz czy oni znają odpowiedź na to pytanie .Dodam od siebie ,że możesz wejść w Mój Komputer>Na Partycje z zainstalowanym systemem Windows 8 (domyślnie Dysk C) PPM>Właściwości>Narzędzia>Sprawdzanie błędów>Skanowanie ,potem jeżeli wykryje to wybierz opcje naprawy.

Powodzenia :)

+Jesteś pewny czy podczas pracy na komputerze nie usunołeś w jakikolwiek możliwy sposób Plików Instalacyjnych dla Windows'a 8? (nie ,nie wiem gdzie się znajdują :p)

Opublikowano

To uruchom recovery a nie systemowe odzyskanie, od tego masz program producenta albo start recovery przy bocie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jak widać to system stawiany z recovery , to go użyj jak chcesz odświeżyć

zresztą przy ponownej instalacji płyta DVD z systemem jest wymagana, więc to problem jest z użytkownikiem który nie ma płytki  a nie z systemem. i po problemie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...