Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje rad w sprawie wyboru main lini.

Therd aka Front

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.
Zaczne od tego ze w sezonie 4 skonczylem w platynie 2 (bylo d5 ale spadlem przez losing streak :D), grałem na kazdej lini i duza iloscia championow. Byl to moj pierwszy sezon w lolu.
Postanowilem ze w sezonie 5 sprobuje mainowac jedną linie, napewno pomoze mi to wspiac sie wyzej.
Tylko mam dylemat, którą linie wybrac.
Ktos pewnie napisze ze tą ktora sprawia mi najwieksza frajde, ale mi zadna linia nie sprawia frajdy tylko pojedyncze championy.
Moje ulubione postacie to thresh, lucian, yasuo, lee sin.  Krótko mówiąc postacie któymi bardzo dlugo mozna pracowac nad mechanikami i nie jest latwo dojsc do perfekcji. Dobry lee sin wygra gre 1v5, słaby bedzie mniej uzyteczny niz urgot.

glownie chcialbym zasiegnac opini którzy mainują linie i poznac ich opinie o tej drodze i o ich konkretnej lini.
Chcialbym zeby match-upy i ogolnie wybor championow był zroznicowany, zebym sie nie nudzil.

Na poczatku myslalem o jungli, bo przedsezonowe zmiany wyglądają bardzo ciekawie i wdarłoby sie do mojego grania troche swiezosci ale z drugiej strony szybko sie denerwuje a na ogol jest tak ze jak nie idzie to flejmi sie junglera.
Myslalem tez o adc ale gra adc jest dosc monotonna ze wzgledu na role tej "profesji" , + moje mechaniki orb-walkingowe są na poziomie niskiego brązu.
Support mi sie super podoba i to narazie moj glowny kandydat ale pomimo c**j wie jak dobrej gry supportem duzo ciezej jest nim wycarrowac gre niz innymi liniami.
Top jest dosc nudny, na ogol do pierwszego fraga jest rywalizacja, potem kto pierwszy zabije dominuje linie a drugi farmi.
Mid tez jak dla mnie jest dosc nudny, ktos Cie skontruje lub w głupi sposob oddasz first fraga i masz pograne.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Jeżeli potrafisz grać na każdej linii to polecam, abyś wybrał mid/jungle. Z prostej przyczyny, mainujesz m.in. Yasuo, cz Lee, super postacie do carry.

Nie polecam Ci supp na solo q. Z doświadczenia wiem, że słabo wypada - brak zgrania na botlane.

Mainuje dwie linie, supp oraz jungle. Dobra gierka Vi i carry. Supp gram tylko, kiedy mam duo partnera na bot.

A co do tego, że ludzie flejmia junglera .. Po prostu to olej ; D. Tak było i będzie. Najlepiej wyłącz chat. Pingi w zupełności wystarczają do komunikacji.

3183514217139531243468.png
Opublikowano

Jeżeli potrafisz grać na każdej linii to polecam, abyś wybrał mid/jungle. Z prostej przyczyny, mainujesz m.in. Yasuo, cz Lee, super postacie do carry.

Nie polecam Ci supp na solo q. Z doświadczenia wiem, że słabo wypada - brak zgrania na botlane.

Mainuje dwie linie, supp oraz jungle. Dobra gierka Vi i carry. Supp gram tylko, kiedy mam duo partnera na bot.

A co do tego, że ludzie flejmia junglera .. Po prostu to olej ; D. Tak było i będzie. Najlepiej wyłącz chat. Pingi w zupełności wystarczają do komunikacji.

yasuo? lee?

b***h, please.

(super postacie do carry)

Gnar, Rammus, Lucian, Fizz, Rumble, J4

Opublikowano

Chciałbym z tobą na pw o tym pogadać jeśli możesz to pisz,a tym czasem polecam przygotowywać ci się na jungle na prawdę teraz jungler to taki "skarb" :)

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...