Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje szybkiej pomocy przy wyborze.

MaXeLs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mianowicie chce się nauczyć tworzenie gier typu FPS oraz RPG ale mam do was wielkie pytanie na które sam sobie nie mogę odpowiedzieć bo nie znam się tak bardzo

jaki silnik, program wybrać do tworzenia gier, najbardziej interesują mnie te co wymienię ale jeżeli znacie podobne a lepsze też może cie mi podać.

1. Visual C++

(Chce kupić książkę "Nauka programowania języka c++ (Około 1350 stron)")

2. Unity 3d

(Tutaj niestety nie znalazłem książki do nauki c# czy javascript)

Proszę o pomoc w wyborze, w którym silniku/programie, będzie mi się lepiej tworzyć, chodzi o tworzenie gry od początku (Laucher, menu logowania, menu wybor postaci, świat gry.)

Opublikowano

Unity3d, popatrz też na Cryengine.

No k***a, gość zielony kompletnie a ty mu z takimi rzeczami wyjeżdżasz? Niech najpierw 'hello world' ogarnie a potem tetrisa napisze....

W cryengine można robić grę rpg?

A widzisz jakieś przeszkody poza własnym brakiem skilla?

przecież wakacje się już skończyły ;//

Widać ostre przegrzanie głowy na słońcu to nie jest główny powód takich zapędów.

Cześć, mianowicie chce się nauczyć tworzenie gier typu FPS oraz RPG ale mam do was wielkie pytanie na które sam sobie nie mogę odpowiedzieć boble ble ble ble ble

Weź ty sobie poszukaj trochę na tym głupim forum, tego typu tematy już były, już to dziesiątki razy było tłumaczone. Wymagasz indywidualnego podejścia? Mam ci to jakoś specjalnie wyjaśnić? Ok, skoro jesteś na tyle nieogarnięty, to będziesz dupa a nie programista. Idź rymować hiphopy albo może narysuj coś ładnego. Programowanie wiąże się z logicznym i analitycznym myśleniem, którego ci oczywiście brak.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Cześć, mianowicie chce się nauczyć tworzenie gier typu FPS oraz RPG ale mam do was wielkie pytanie na które sam sobie nie mogę odpowiedzieć bo nie znam się tak bardzo

jaki silnik, program wybrać do tworzenia gier, najbardziej interesują mnie te co wymienię ale jeżeli znacie podobne a lepsze też może cie mi podać.

1. Visual C++

(Chce kupić książkę "Nauka programowania języka c++ (Około 1350 stron)")

2. Unity 3d

(Tutaj niestety nie znalazłem książki do nauki c# czy javascript)

Proszę o pomoc w wyborze, w którym silniku/programie, będzie mi się lepiej tworzyć, chodzi o tworzenie gry od początku (Laucher, menu logowania, menu wybor postaci, świat gry.)

Książki gówno pomogą, są one tylko dodatkiem.

@av

CryEngine lub Unreal Engine po roku/dwóch nauki programowania.

@FrozenShade

Nie znasz się

• Hobby:Programowanie

xDDD

8LTfBGw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...