Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasyczny projekt w wydaniu "Enchanted Edition".

imeHesus

Pytania odnośnie projektu.  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką klasyczną wersję MUOnline preferujesz?

• Ver. 97D (Psychic-Doom)
      1
    • Ver. 97D+99I (Elder-MU)
      1
    • Inne (Wypisz jakie)
      3
  2. 2. Jaki poziom rozgrywki preferujesz?

• Średni (Mid-Exp - Statsy zostają)
      1
    • Średni/Ciężki (Nieski-Exp - Staty zostają, PVP)
      0
    • Ciężki (Mid-Exp - Kasacja statystyk = 600pkt)
      0
    • Super Ciężki (Low-Exp - Kasacja statystyk = 300pkt)
      0
    • HardCore PVP (Low-Exp - Kasacja statystyk = 100pkt, PVP)
      3
    • Inny (napisz jaki!)
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po dosyć długiej przerwie z MUOnline wracam z niedokończonymi pomysłami, które jestem w stanie zrealizować ale niestety czas nie pozwala abym tworzył ten projekt sam.

Aktualnie nie bardzo mam nawet czas aby rozwinąć temat wyglądu serwera, ale chciałem położyć zdecydowany nacisk na starsze wersje plików (wręcz klasyczne).

Poszukuję 2 osób - ambitnych osób, które chciałyby coś jeszcze w świecie MUOnline ruszyć, jak wiadomo powstaje wiele serwerów - w większości, nie oszukujmy się, nie udanych.

Chciałem poprostu stworzyć coś unikalnego - i jestem w stanie to zrobić z pomocą.

Na początek w godzinach wieczornych wrzucę screenshoty za co już się zabrałem.

Poszukuję Administratora Technicznego - osoba, która niema problemu z postawieniem serwera, zabezpieczeniem go. Osoba rozwinięta emocjonalnie (nie wierzę w rzeczy typu mam 16 - znam się świetnie), minimum wiekowe 20lat. Osoba ta nie powinna mieć także problemu z postawieniem strony, forum i tym podobne. Nie szczególnie będzie musiała angażować się w sprawy typu spoty, sklepy itd. (takie sprawy będziemy ustalać wspólnie z użytkownikami). Możliwość postawienia testowego serwera v'ia Hamachi.

Poszukuję osoby która zna się na dodawaniu nowych przedmiotów oraz miała doczynienia ze zmienianiem poświaty (glowu) przedmiotów na wysokich poziomach. Czyli przykładowo szukam kogoś, kto doda miecz z LineAge do plików Clienta, serwerowych oraz takowy miecz oświetli, chodzi o kolor glow po podniesieniu przedmiotu +7. Mile widziana znajomość dodawania przedmiotów Ancient.

Sam jestem grafikiem, znam się na konfiguracji plików a za sobą mam kilka udanych projektów. Potrafię dodawać przedmioty oraz stawiać serwer, potrafię konfigurować drop i tworzyć spoty. Jeżeli czas będzie na to pozwalał to będę to pisał sam po wcześniejszych ustaleniach z wami.

Odrazu napiszę co do przedmiotów - nie, nie chcę dodawać setów z Dragon Balla, chodzi mi bardziej o coś takiego jak "Items Grade System", kiedyś coś takiego wykonałem ale pliki zaginęły w przestrzeni lat. Więcej informacji po skontaktowaniu.

Jeżeli znajdą się osoby chętnę to natychmiastowo zakładam forum oraz zaczynam pisać changelog projektu, chodzi o to aby wszystko miało ręce i nogi.

Proszę o pisanie na PW.

LUCT-MUOnline - Dołącz do nas już dziś i sprawdź jak powinno wyglądać prawdziwe MUOnline.

[ 1500X / 15% DROP / MAX 50RR / GR-SYSTEM / DYNAMIC EXP / PVP / PVE / EVENTS / HARD ]

Opublikowano

Dobry ref. ale proszę, zmień przynajmniej avatar bo sama pamięć o tym że miałem doczynienia z takim adminem technicznym jak Ty odbiera mi wiarę w dalszą pracą w obawie że trafie na kogoś podobnego.

Dam ci lajka, bo dzięki Tobie skończyłem z MUOnline na długi - długi czas. Nie dziwota że scena pada.

A tutaj zdam cytat z mojej skrzynki na MPCForum:

Oferuje Stałą i pęwną Pomoc przy serwerze ,Konfiguracje , WWW , Zabezpieczenia . Mogę tez zaoferować z swojej strony Pliki Serwerowe Season 6 Episode 1 na których aktualnie pracuje.
Mój wiek to 18lat w grudniu będzie 19
Jestem fanem MuOnline a także pracuje dla firm takich jak IGCN , CodeGames i pomagam w projektach takich jak apomu.pl , lukemu.pl , infinitymu.net
Mogę poświęcić Dość dużo czasu.

Powiedz, co Ty tu jeszcze robisz jak pracujesz w IGCN? Niby 300 dni temu skończyłeś 19 lat a dalej nie wiesz w którym miejscu stawia się przecinek i zaczyna od dużej litery.

LUCT-MUOnline - Dołącz do nas już dziś i sprawdź jak powinno wyglądać prawdziwe MUOnline.

[ 1500X / 15% DROP / MAX 50RR / GR-SYSTEM / DYNAMIC EXP / PVP / PVE / EVENTS / HARD ]

Opublikowano
Czy wam ludzie nie przewraca się w d***e od jedzenia chipsów i grania w tibie?

Jakie IGCN?

Pozwólcie że Sobie zacytuje:

"Night112233 pisze:
Bardzo długo zapraszam tez hakerów do pokazania co potrafia , każda próba ataku skończy się zainfekowaniem komputera i dołączeniem do mojego bardzo duzego botnetu wiec zapraszam cfaniaków także  :) Nasza współpraca z Firma AVAST i KASPERSKY LAB (Opracowaliśmy System ochrony przed dossem 99% skuteczny ) osiągneła bardzo pozytywny wynik system jest dosteny dla użytkowników Avast i Kaspersky oczywiscie tylko za opłata licencij pracujemy tez z DarkSide network i IGCN oczywiscie odpłatnie nasi sponsoży zainwestowali bardzo dużą sumę pieniędzy wiec projekt nie może sie skończyc niepowodzeniem z tego co wiecie to prace nad tym serverem trwały az pół roku i jestesmy z niego bardzo dumni to wszystko co chciałem dodać nie bedę odpisywać na beznajdziejne komentarze typu
Ja zrozumie że chcecie się wybić w necie bo w realnym życiu nie możecie i jesteście totalnie w d***e... ale nie przesadzajcie już bo to robi się żenujące.
Opublikowano

Podbijam temat, dodatkowo napisz że testowy serwer można postawić już w tym momencie na moim komputerze. Mam już postawiony SQL Server Express 2005, mam pliki serwerowe i wszystko inne co potrzebne do postawienia serwera. Serwer można powiedzieć że też już mam postawiony tyle że mam mały problem - imho, mimo że Windows7 i 64bitowa jego odsłona nie stoją na przeszkodzie to na przeszkodzie stoi kodowanie MD5, nie potrafię sobie poradzić z utworzeniem konta przez edytor, nie chcą łączyć się z bazą MuOnline.db - mimo to po utworzeniu konta w SQL ręcznie na serwer można normalnie wejść i grać ale bez poziomu i statystyk nic konkretnego nie przetestuję.

W dalszym ciągu poszukuję wyżej wymienionych osób, a jeżeli wiek stoi na przeszkodzie to może spróbujemy się dogadać w nieco inny sposób.

Opublikowano

Podbijam, w dalszym ciągu szukam kogoś, kto jest w stanie wejść na mój PC i postawić serwer.

Tak jak napisałem, wszystko śmiga jak talala, ale mam problem z konfiguracją MUMaker'a, nie chce się połączyć do SQL'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...