Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Moje pierwsze starcie z rysowaniem.

Gość CapthaPL 4Ever

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się nauczyć robić ogółem arty lecz nigdy w życiu nie miałem objawów talentu (nawet z plastyki miałem 2 z litości ;-; ) 

Spróbowałem zrobić twarz w PhotoShopie cc 2014 i chciałbym od bardziej doświadczonych rady co moge poprawić czego nie robić itp..

xzeiq60.jpg

Wiem że mój talent nie powala ale chciałbym się tego nauczyć.

Licze na dobre rady :)

Opublikowano

NIE TOPAZU SIĘ NIE STOSUJE DO MALOWANIA CYFROWEGO !!!!

masz tutaj darmowe tutki które watro przerobić (po angielsku ale są dobre :| ) raczej chodzi tu o cieniowanie i renderowanie tego, lepiej już się uczyć na kratce papieru, serio. Bo to jest to samo :) Później jak ogarniasz podstawy to możesz coś na tablecie rysować. 

http://design.tutsplus.com/series/digital-art-for-beginners--psd-13535
https://www.youtube.com/results?search_query=digital+painting+tutorial 
NE8h1XT.png

Opublikowano

Jak dla mnie wyszło to bardzo fajnie jak na pierwsze starcie ;) 

Włosy powinny nachodzić na oczy a nie być pod nimi... ale to chyba taki mały błąd ;p

Ja tutoriali nie polecę, bo takowych nie znam ale polecę dobre stare nauki rysowania .

Kartka, ołówek i książka z obrazkami, czyli inaczej mówiąc : przerysowuj to co jest na obrazku :) 

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Witam. Chciałbym się nauczyć robić ogółem arty lecz nigdy w życiu nie miałem objawów talentu (nawet z plastyki miałem 2 z litości ;-; ) 

Spróbowałem zrobić twarz w PhotoShopie cc 2014 i chciałbym od bardziej doświadczonych rady co moge poprawić czego nie robić itp..

3483714162607431064590.jpg

Wiem że mój talent nie powala ale chciałbym się tego nauczyć.

Licze na dobre rady :)

Ja ci polecam do rysowania i dla początkującego program Manga Studio Debut. Niestety płatny ale jeśli jesteś zaradny to znajdziesz go na sklepach torrentów (etc). Program będzie dla ciebie lepszy bo posiada funkcję wygładzania kreski tak jak w illustratorze. Jednak jeśli będziesz się chciał bardziej w to zaangażować to potrzebny ci będzie tablet graficzny.

Jeśli zdecydujesz się na kupno polecam ci Wacom Bamboo Manga Edition (Zawiera on w zestawie wspomniany Manga Studio Debut).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...