Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze znalezieniem wskaźników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zainteresowałem się ostatnimi czasy możliwościami programu Cheat Engine i chciałem z jego pomocą stworzyć w AutoIT prostego trainera. Na dysku zalegała stara gra "Gothic 2 Noc Kruka". Wziąłem więc ją na warsztat i według poradników próbowałem wyciągnąć z niej wskaźniki interesujących mnie wartości. 
http://coding-gods.org/index.php?/topic/17-tut-cheat-engine-krok-5-pointers/ - Krok 5 - pointers
http://coding-gods.org/index.php?/topic/20-tut-cheat-engine-krok-7-multilevel-pointers/ - Krok 6 multilevel pointers
Poradniki są konkretne i bardzo zrozumiale opisane, jednak mimo to mam problemy z odnalezieniem pointerów w Gothicu 2. Gdy w "Find out what accesses this address" dostaję już jakieś wyniki i szukam tych wartości teraz jako heksadecymalnych (zaznaczam pole HEX). W Większości przypadków wynik wyszukiwania zawsze wynosi 0. Jednak przy skanowaniu wartości pancerza dostaję tych wyników dosyć sporo, na tyle sporo że nie wiem co robić dalej, bo być może jest to wskaźnik wielopoziomowy, jednak przy takich ilościach nie ma sensu szukać tego w każdej po kolei. Martwi mnie też fakt, że przy innych wartościach CE nie znajduje zadnych wskaźników. A trainery do gothica były tworzone i pamiętam jak jeszcze "za łebka" używało się takich wspomagaczy ;) . Dlatego proszę doświadczonych użytkowników forum i jakieś wskazówki, co robię źle, albo co jeszcze mogę zrobić. Pozdrawiam... Janusz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...