Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy internet LTE bez limitu

qAnimowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chce przejść na internet mobilny LTE bez limitu jednak większość firm już takowy posiada. Teraz moje pytanie który z nich jest najlepszy pod kątem płatności, szybkości, niezawodności itd. ?

Opublikowano

Cyfrowy Polsat i Plus jak masz abonament TV przynajmniej 49 zł miesięcznie. Wtedy rachunek za neta jest 2x tańszy. Sam miałem brać ale LTE u mnie nie sięga a na HSPA+ i CDMA jest limit ;c

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Chyba na tę chwilę najlepszy jest PLAY. Plus wprowadziło ograniczenia do 30mb/s, a orange ma niesprecyzowany regulamin. W PLAY jest wszystko jasne.

Opublikowano

A co z  lejkami ? bo słyszałem że w CP/Plusie czy też Play są włączane lejki prędkości po przekroczeniu ok. 100GB przez które używanie internetu staje się praktycznie niemożliwe

Opublikowano

Lejek z orange to ~10kb

Lejek w play to ~2mb

Lejek w CP to nie wiem

Lejki wszędzie są, ale niby piszą, że operatorzy rzadko to stosują. No ale kto ma rację to nie wiem. Dlatego play jest najpewniejszy. Chyba mają, że lejek tylko od 100gb+, ale to nie zawsze

Opublikowano

To teraz poruszę kwestię prędkości, w CP jest niby 150MB/s (wiem tylko w warunkach testowych gdzie nikt nie używa i nie ma przeszkód) jednak u mojego sąsiada maksymalna prędkość dochodzi  do 35MB/s czy w PLAY rzeczywiście będzie te 70MB/s czy też zmaleje ona do np. 5-10MB/s

Opublikowano

Ja nie chcac  tworzyć nowego tematu  jaka polecicie karte wifi do neta z play (lte)  ( jak co dodatkowo podac piszcie )

Nie podczepiaj się proszę pod czyiś temat jeśli masz inny problem, załóż swój własny, na pewno szybciej otrzymasz pomoc.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

To teraz poruszę kwestię prędkości, w CP jest niby 150MB/s (wiem tylko w warunkach testowych gdzie nikt nie używa i nie ma przeszkód) jednak u mojego sąsiada maksymalna prędkość dochodzi  do 35MB/s czy w PLAY rzeczywiście będzie te 70MB/s czy też zmaleje ona do np. 5-10MB/s

Chyba na tę chwilę najlepszy jest PLAY. Plus (tym samym cyfrowy polsat) wprowadziło ograniczenia do 30mb/s, a orange ma niesprecyzowany regulamin. W PLAY jest wszystko jasne.

Czytaj :) Plus wprowadziło ograniczenie dla internetu tak samo jak cyfrowy polsat do 30mb/s. W LTE powinno teoretycznie pociągnąć więcej niż w CP, bo nie ma ograniczeń, za to LTE jest gorsze, bo osiąga max 70mb. Powinno gdzieś koło 30-35 być, a to jest całkiem ok. Znaczy zależy jeszcze w jakim miejscu, ale jak blisko nadajnika i dobry modem łapiący na 100% siłe sygnału to powinno być ok.

Opublikowano

O tym że CP i Plus to wiem że mają takie same regulaminy bo są połączeni w tym całym LTE ale 150mb/s osiągnąć można jedynie w warunkach testowych (0 użytkowników, 0 przeszkód terenu, bardzo blisko nadajnik) więc wiem o tym że internet nie osiągnie prędkości nawet 60mb/s ale chodzi mi o to czy w Play internet chodziłby szybciej chociaż o te 5mb (dodam że mam punkt Play jakieś 50-100m od domu)

Opublikowano

Ja polecam internet mobilny Play. U mnie jest tak z tym Play:

1xWRss7.png

Więc bierz Play.

Opublikowano

No i o to mi chodziło :) CP wygrywa pod względem płatności ale tylko wtedy gdy mamy Paszport Korzyści / Smart Dom zaś PLAY zdecydowanie wygrywa pod względem prędkości, limitów i raczej sprzętu :)
Temat rozwiązany, dziękuje wszystkim za pomoc

Opublikowano

Wiem, ze uzyskales odpowiedz ale mysle, ze warto to napisac. Jesli masz mozliwosc internetu kablowego zamiast LTE - bierz go bez zastanowienia. Dlaczego? Juz wyjasniam. Posiadam najwyzszy pakiet plusa i w mojej lokalizacji (okolice Katowic) niby lapie to lte, i wszystko bylo pieknie przez 2 mc od podpisania umowy, mialem predkosc 28/25 mbps i nie nazekalem. Schody zaczely sie gdy po tym okresie predkosc nagle spadla do 0.5mbps i nic sie nie dalo zrobic, dodzwonic sie do plusa to tez jest cud, bo musisz czekac minimum 10 minut az konsultant raczy odebrac. W tym momencie predkosc tego internetu to 5/3 mbps i nikt nie wie dlaczego tak jest ;/. Odradzam LTE chyba, ze jest to u Ciebie jedyne wyjscie to bierz Playa. Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...