Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić Grę podobną do Hero zero , SFgame, Margonem

Kajman.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Chciałem się zapytać jak zrobić podobe gry do Hero Zero , SFGame , Marognem i jakich programów używać żeby zrobić taką gre poprosze o linka i wytłumacznie dam + za dobrą i wytłumaczoną wypowiedz

Pozdrawiam Kajman !

85048683817315532001.png

Opublikowano

gdyby to było w sposób "Wejdę na link i zrobię grę która osiągnie duży sukces" to by nie było gier z dużymi sukcesami. Wtedy każdy debil (nawet z tego forum) mógłby zrobić dobrą, znaną na dość dużą skalę grę.

Pytania tego typu padały dosyć wiele razy. Musisz zacząć się uczyć programować, wiele osób poleca na start c++ i także ja Ci go polecę, jest po prostu najlepszy na start. Polecam wejść do działu "Programowanie gier"(ups nie zauważyłem że w tym dziale założyłeś temat) i poszukać podobnych tematów do Twoich.

Kolejnym krokiem (dosyć wielkim) będzie umiejętność używania google i w ten sposób wyszukiwanie rozwiązań do przyszłych pytań.

Nawet w temacie niżej masz odpowiedź co powinieneś wiedzieć (nie mojego autorstwa)

Przeglądarkowa gra:

- kod po stronie serwera w php (skill: umiejetność pisania w php)

- kod po stronie przeglądarki w js (skill: umiejetność pisania w js)

- konieczna znajomość baz danych (skill: relacyjne bazy danych + sql)

- jak przeglądarkowa to pewnie multiplayer (skill: znajomość zagadnień związanych z tworzeniem gier mmo)

- trzeba to jakoś wyświetlić (skill: znajomość html + css)

Myślę, że na początek zacznij od tzw 'hello world' (skill: printowanie tekstu w dowolnym języku)

Potem napisz tetrisa w c++ (skill: umiejetność pisania w c++)

Nie zabieraj się od razu za nie wiadomo co bo i tak ci gówno z tego wyjdzie.

Opublikowano

gdyby to było w sposób "Wejdę na link i zrobię grę która osiągnie duży sukces" to by nie było gier z dużymi sukcesami. Wtedy każdy debil (nawet z tego forum) mógłby zrobić dobrą, znaną na dość dużą skalę grę.

Pytania tego typu padały dosyć wiele razy. Musisz zacząć się uczyć programować, wiele osób poleca na start c++ i także ja Ci go polecę, jest po prostu najlepszy na start. Polecam wejść do działu "Programowanie gier"(ups nie zauważyłem że w tym dziale założyłeś temat) i poszukać podobnych tematów do Twoich.

Kolejnym krokiem (dosyć wielkim) będzie umiejętność używania google i w ten sposób wyszukiwanie rozwiązań do przyszłych pytań.

Nawet w temacie niżej masz odpowiedź co powinieneś wiedzieć (nie mojego autorstwa)

A co mam zrobić z tym c++ bo nie wiem dokładnie a mam ten program .

85048683817315532001.png

Opublikowano

A co mam zrobić z tym c++ bo nie wiem dokładnie a mam ten program .

Co masz zrobic? Poprostu sie go nauczyć

Ps. C++ to nie program tylko jezyk programowania

Opublikowano

Ja na przykład nie miał bym chęci bo tak jest szkoła , nauka , i dużo pracy w domu , odrobienie zadania i wogulę ja nie mam czasu ani chęci

skąd się tacy ludzie biorą..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...