Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komputer z używanych części + monitor

MrPrzemo01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

kolega chce kupić zestaw komputerowy składający się z skrzyni i monitora.Jego budżet na całość to 2000zł.

Chce aby komp starczył na duży okres użytkowania.Prosiłby jeszcze aby monitor posiadał 23-24 cale.

wszystko może być używane [oczywiście sprawne]Monitor najlepiej aby w HD FHD.

Sam skleiłem mu coś:

1. płyta: asrock p67 pro3 [s1155 jechałem w ten socket bo wiem że jest stary ale lepiej aby kolega miał i5,zależy mu na tym][używana 200zl]

2. procek: IC I5 3450 [tak wiem można tu wsadzić pentiuma 4generacji,ale lepszy i5 3generacji][używany 430zl]

3. Zasilacz: TT Smart SE 530 [nowy 215zl]

4.ram: corsair xms 3,ddr3,1333mhz [używany 70zl]

5.obudowa: Tutaj nie wiem Zalman Z1 albo SPC brutus s30 [nowe Z1 129zl a Brutus 99zł]

razem:  z zalmanem z1 1044zł.  z brutusem s30  1014zł.

Co o tym powiecie? zostaje 1000zł na grafę i monitor.Myślę iż ten zestaw jest wyrównany oprócz ramu,komputer będzie z czasem ulepszany.

Prosze o przeniesienie do komputery-> kupno i modernizacja.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Zasilacz weź np Antec VP 500W (nie potrzebny taki hop siup modularny)

Grafikę hd 7970

monitor http://www.morele.net/monitor-aoc-i2369vm-579267/

Brutus to imię dla psa a nie. Obudowa będzie lepsza zdecydowanie z3 15zł dopłaty (145zł około + przesyłka).

Ale nie zapomina niech o przesyłce bo ona też 100zł+ będzie kosztowała.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Ref.

@Nitex

@Michoł3

@wakc34

@Amperoo_PL

@Kirito.

Dobra skleiłem to w kupe i wyszło mi takie coś:

Monitor:  aoc  23'' i2369vm [nowy]

Płyta główna: asrock p67 b3 [nowa] 

Procesor: i5 3450 [używany]

Ram: corsair  xms3   ddr3,1333mhz [używany]

Grafa: Gigabyte Gtx 660 [używana,gw]

Zasilacz: CoolerMaster B500 ver.2 500W [wiem mogłem wziąść anteca VP 500W,vs 450W,ale ten ma do 85% sprawności i dobrze wychodzi na testach] [nowy]

Obudowa: zalman z3 [nowa]

Razem: Coś koło 2060zł.

Co powiecie o tym?

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Zasilacz: CoolerMaster B500 ver.2 500W [wiem mogłem wziąść anteca VP 500W,vs 450W,ale ten ma do 85% sprawności i dobrze wychodzi na testach] [nowy]

O reszcie części się nie wypowiem, ale ten zasilacz - nie. Już lepiej bierz Corsaira vs 450.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

@Nitex

Dlaczego się nie wypowiesz? coś nie tak? mów śmiało,czemu go mam nie brać?

Opublikowano

Ile tego RAMu i ile dajesz za grafikę?

Ramu jest 4gb a za grafę daje 430 lub 450 [mam 2prawie te same oferty]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...