Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 4000zł

hiperpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym kupić nowy komputer do 4000 zł.

Zależało by mi na Karcie graficznej od Nvidi.

Komputer będzie przeznaczony do gier. Bez monitora, i systemu.

Jeśli wszystko razem będzie kosztować nieco ponad 4000 zł to nic się nie dzieje.

Uczeń
Opublikowano

Witam. Chciałbym kupić nowy komputer do 4000 zł.

Zależało by mi na Karcie graficznej od Nvidi.

Komputer będzie przeznaczony do gier. Bez monitora, i systemu.

Jeśli wszystko razem będzie kosztować nieco ponad 4000 zł to nic się nie dzieje.

będzie robione OC?

potrzebujesz dysku SSD?

Opublikowano

Jeśli będzie trzeba bo np. gry za 2-3 lata będą zacinać to podkręcę.

A dysku SSD na razie nie potrzebuje może kiedyś dokupię.

Opublikowano

Miałem dać dokładnie to samo co @Nitex tylko z innym zasilaczem. Mianowicie CoolerMaster G550M. Bebechami jak i kulturą pracy jest wyżej niż bądź co bądź budżetowy TT więc polecam już dopłacić ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano
Fakt, Msi też ma tryb półpasywny, nie.doczytałem tego nigdy :P Obudowę możesz spokojnie zmienić na z11 jeśli Ci się bardziej podoba.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Posiadam monitor z wejściem tylko D-SUB

monitor: LG FLATRON W2243S

Przydało by się wymienić?

Z tego co widziałem na filmikach i czytałem na forach GTX 970 od MSI też jest półpasywna.

Opublikowano

Obudowa to kwestia gustu ale wykonana po "zalmanowemu" czyli dobrze. Jeśli jednak już coś z tego zakresu cenowego to ja bym się nie zastanawiał nad Gelidem Darkforce. Wszystko poniżej 260zł jakościowo będzie gorsze. Dopiero FD Core 3300 go przerasta ;)

@Nitex przecież MSI też ma tryb połpasywny.

Ja bym Asusa brał z tego powodu że (pomijając że bardziej mi się podoba) jest niby mniejsza szansa na piszczałkę.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Jeśli chodzi o piszczące cewki do myślę że więcej osób posiada kartę od MSI i z stąd  narzekania na MSI w każdej karcie mogą być piszczące cewki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...