Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pobór prądu przez komputer

zeus103

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moglibyscie mi wyliczyc, ile taki komputer by pobieral prądu? Czy by styklo na streamowanie takich srednich gier? Czy moze lepszy zasilacz?

Specyfikacje:

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX)

Napęd Asus DRW-24F1ST E-Green 24x SATA (DRW-24F1ST/BLK/B/AS) OEM

Pamięć Crucial 4GB DDR3 1600MHz CL11 DIMM 1.5V (CT51264BA160BJ)

Płyta główna Gigabyte GA-H81M-DS2, H81, DualDDR3-1600, SATA3, mATX (H81M-DS2)

Karta graficzna Asus GeForce GTX 750 OC, 1GB GDDR5 (128 Bit), HDMI, DVI (GTX750-PHOC-1GD5)

Procesor Intel G3258, socket LGA1150, 64bit, 3.2 GHz, 53W, cache 3MB, BOX (BX80646G3258)

a zasilacz to Fortron 460W, 460-60 HCN (efektywność do 84%), ATX 2.3 ACTIVE PFC, 12CM (FSP460-60HCN)

Opublikowano

zasilacz odpuść sobie 480W sama karta wiperdal** z 200 procek 2 rdzenie słabo bf4-3 wykorzystuje 4 a co do ramu 4gb - 1gb na system masz 3gb + nagrywanie yyy zapomnij . Płyta główna niskobudżetowa szału nie robi .  PO CHOLERE CI ZASILACZ KUP NOWEGO KOMPA LEPIEJ . 

Opublikowano

Ile prądu zużywa PC sprawdzisz tylko watomierzem, ew. amperomierz + wzór na moc elektryczną (P = UI). 

Możesz sprawdzić (orientacyjnie), ile prądu zużywa twój zestaw na tej stronie: http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Mi wyszło 237 W (chodzi o twój zestaw) - w stresie. 

Jeśli chodzi o streamowanie - podaj łaskawie więcej szczegółów. Co chcesz streamować, na jakich detalach będziesz grać i w jakiej jakości ma być stream. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Ja nie mam tego kompa jeszcze, ale planuje miec skladaka, wlasnie do 1500 zł +-, dlatego pytam. Nie mam zamiaru streamowac w ultra jakosci, glownie ma to byc ze znajomymi / dla znajomych. Mozecie mi nawet polecic inny zestaaw skladany do 1500 zł +-, nie pogniewam sie :)

Opublikowano

Ok, no to moze poleccie zestawy no powiezmy 1550 zł, by jeszcze troszke wycisnac. Z tego co juz zobaczylem na kilku stronach, ten asus radeon, co w zestawie od Kiceł był gorszy od gtx 750.

Opublikowano

Ok, no to moze poleccie zestawy no powiezmy 1550 zł, by jeszcze troszke wycisnac. Z tego co juz zobaczylem na kilku stronach, ten asus radeon, co w zestawie od Kiceł był gorszy od gtx 750.

Karty są na tym samym poziomie. Za 1700zł dostaniesz już i3, dołożenie 50zł wydajnościowo nic Ci nie da, ew. można zmienić obudowę na Z1 jak już Kiceł wspomniał: http://www.morele.net/obudowa-zalman-z1-usb-3-0-czarny-zm-z1-626587/

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Czyli zestaw kiceła jest lepszy niz ten co tam podalem, mimo ze tanszy? :v A co do streamu, streamowalbym raczej srednie gry, typu Warcraft III FT, i kilka innych, nienajnowszych tytułów. Amnesia, Penumbra Czarna plaga, SPORE, nfs carbon/ most wanted, dont starve

Opublikowano

Czyli zestaw kiceła jest lepszy niz ten co tam podalem, mimo ze tanszy? :v A co do streamu, streamowalbym raczej srednie gry, typu Warcraft III FT, i kilka innych, nienajnowszych tytułów

Zestawy wydajnościowo są takie same, jedynie jest lepszy zasilacz. W tym zestawie co Ty podałeś nie ma obudowy, nie potrzebujesz jej?

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...