Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd - Connection Refused

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam serwer vps FreeBSD 9.2 32bit miałem wgrane już wszystko zaczełem edytować dodawać i chcąc wrzucić questa na drop sztabek i po reboot serwera serwer przestał sie odpalać ch1 .... po restarcie przez panel vps i starcie serwera ch1 .... po ponownym rebooot to samo i w filezila i core pro i WinSCP wyskakiwało Server unexpectedly closed network connection przed tym błędem CorePro nie mogło skatalogować folderu sys po wyłączeniu programu następował owy błąd dałem ponowny restart i teraz włączając Putty wpisując port i ip odrazu wyskakuje Network error: Connection refused i żaden restart już nie pomaga co mogę zrobić by to naprawić prócz reinstala serwera ? może mi ktoś pomóc 

iFQwy2v.jpg

Opublikowano

Witam, błąd ten oznacza nieudane połączenie z serwerem, przyczyną tego błędu może być kilka mogłeś usunąć przypadkowo pliki systemowy przy czym odciąłeś sieć do serwera, mogą być ataki na serwer, mogłeś konfigurować iptables i przypadkowo odciąć sieć serwerowi, najprawdopodobniejszym wyjaśnieniem u ciebie to usunięcie plików systemowych mogłeś to zrobić całkiem przypadkowo. W tym przypadku nie pozostaje nic oprócz instalacji serwer to samo Ci napisze support z serwerowni. Pozdrawiam

lubię to: 50 | 100 | 300 |

Pomogłem? Daj symboliczne lubię to!

Opublikowano

Oj jeżeli nie miałeś takiej opcji przy zakupie, to jeżeli sam nie zrobiłeś nie masz możliwości przywrócenia.

Opublikowano

Tak, tutaj nic nie pozostaje jak reinstalacja systemu, chociaż napisz dla upewnienia na support możliwe że da radę odzyskać. Ja jak przypadkowo konfigurowałem ip tables i przez nieuwagę odciąłem sobie łącze to administrator wpisał komendę i wszystko działało, więc lepiej się upewnić niż wszystko stracić. 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSevence nie zgodzę się z Tobą. Jeżeli ładnie napiszesz i użyjesz magicznego słowa "Proszę" zrobią to dla Ciebie jeżeli takowa kopia była przez nich tworzona. Zapewne była bo jeżeli prąd im siądzie i awaryjne zasilanie to muszą mieć backupy

Opublikowano

napisałem do exone o moim problemie i prośbę o naprawienie tego zobaczymy co odpiszą jak nie jedyne co zostaje to reinstal. no cóż zobaczymy jutro dziękuje za wypowiedzi

Ps. proszę Administrację o niezamykanie tematu może znajdzie się Magik który zna sposób na to chodź wątpie.

like dla Ciebie Sevence i Ambrozjak thc

iFQwy2v.jpg

Opublikowano

Coś ty myślisz że na marnym vpsie za 30zł są tworzone backupy? Tym powinien się zająć klient jeżeli nie było takiej opcji przy zakupie serwera że jest automatyczna kopia sama się nie zrobi. 

Opublikowano

Daj może sysser z DB.

Raczej jest to wina popsutych tabelek w Navicacie, lecz podaj sysser z DB.

Opublikowano

Ja Ci wyżej już pisałem chyba wszystko na ten temat co Ci odpisali na supporcie?

Opublikowano

że będzie problem że coś padło od autentycznosci czy cos takiego ale to konsultant powiedzial zebym czekal na meila od administratora ze moze on cos pomoze

iFQwy2v.jpg

Opublikowano

No to musisz poczekać, może akurat się uda jak miałeś tam już coś zrobionego warto poczekać.

Opublikowano

Ma Pan całlkiem rozsypane biblioteki systemowe. Naprawianie takiego systemu jest nieopłacalne.

Jedynie można spróbować skopiować pliki które są ważne na jakiś inny host i wtedy przeinstalować VPSa.

Proszę się zalogować do programu vSphere Client, następnie uruchomić BSD w trybie single user.

Wtedy może Pan skonfigurować sieć a następnie wysłać sobie pliki na inny serwer poprzez SSH.

iFQwy2v.jpg

Opublikowano

Ma Pan całlkiem rozsypane biblioteki systemowe. Naprawianie takiego systemu jest nieopłacalne.

Jedynie można spróbować skopiować pliki które są ważne na jakiś inny host i wtedy przeinstalować VPSa.

Proszę się zalogować do programu vSphere Client, następnie uruchomić BSD w trybie single user.

Wtedy może Pan skonfigurować sieć a następnie wysłać sobie pliki na inny serwer poprzez SSH.

no to na co czekasz ? To co da radę uratujesz.

Specjalista
Opublikowano

przeinstalowalem system zrobiłem wszystko do nowa i znów serwer Connetion refused;/ co robię źle?;/

Co dokładnie zrobiłeś.

Edytowałeś coś?

Ewentualnie podaj jeszcze syser.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...