Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Telewizor - Audio Out

knugi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, z jakieś dwa miesiące temu zakupiłem sobie telewizorek lg 24mn43d-pz i nie zadawala mnie jego dźwięk i chcę dźwięk wynieść na inne źródło lecz on nie posiada czegoś takiego jak Audio Out.

Posiada 3 - 4 wejścia audio ale nie ma opcji o wypuszczeniu (tylko na głośniki wbudowane), i się pytam was, co mogę dokupić / zrobić, aby ten głos jednak z tego telewizorka wynieść. Chodzi mi dokładnie o dźwięk wynoszenia z Anteny DTBV DTV coś takiego czyli zwykła analogówka.

Posiadam: 

dwa kable aux,

chin chin - mini jack,

chin chin - chin chin

jakąś przejściówkę AV - chin chin chin (video audio)

Z góry dziękuje  :)

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

Skoro telewizor (właściwie, to jest monitor) nie ma wyjść audio, to w tym przypadku nic nie zrobisz. Chyba, że go rozkręcisz, dolutujesz przewody w odpowiednie miejsca i wypuścisz je na zewnątrz. 

Możesz kupić tuner DTV i z niego wysłać sygnał wideo do TV, a audio do zewnętrznych głośników. 

PS: DTV to nie TV analogowa, tylko cyfrowa.

PS2: Nie DTBV, a DVB-T.

PS3: Nie ma czegoś takiego, jak "kabel chin chin", jest RCA, na które mówi się cinch. 

PS4: Nie kabel, tylko przewód. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Dobra, nie ważne jak się to nazywa czy coś tylko mi chodzi o podłączenie. Zaraz po napisaniu tego tematu też mi przyszło do głowy rozkręcenie i przylutowanie kabla. A z tuneru to już będzie za dużo problemów ;/

Opublikowano

W jakim sensie za dużo problemów? W tunerze będziesz miał wyjścia audio i wideo, tak jak wcześniej napisałem. Więc to raczej brak problemów. ;)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Chodzi o to, że mam już bajzel z kablami (jak to ty określiłeś - przewodami) i ciężko utrzymać porządek przy takim harmidrze :D

Kolejna sprawa to fundusze :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...