Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer wyłączanie

Elek009

Pytanie

Opublikowano

Witam

Mam problem z komputerem bowiem wyłącza mi się . Gry przeglądam neta lub gram w coś komputer w pewnej chwili zawiesza się jeden totalny lag i po około 30-40 sekundach sam się wyłącza .

Na początku myślałem że to od temperatury ale przy normalnej temp. a jest dosyć niska nie powinno się tak dziać . (W załączniku normalna temperatura)

Specyfikacja komputera 

Grafa  : Palit GeForce GTX770 JetStream 2GB

Ram : Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Tactical CL8

Płyta główna : Gigabyte GA-B85M-D3H Intel B85 LGA1150 BOX

Procek :Intel Core i5-4570 LGA1150 BOX

Zasilacz : SilentiumPC Deus M1 550W

Dysk: Seagate Barracuda 1TB SATA3

Komputer po formacie ale wstawię logi  (W załączniku)

Dodam że na początku myślałem że to przez przełamany kabel sata do dysku . Ale kabel kupiłem nowy a problem został.

Nie byłem pewny czy wstawiać logi bo komp jest po formacie i nic nie ma praktycznie na nim więc nie wstawiam .Ale jeśli będzie potrzeba to proszę pisać 

post-372867-0-24455100-1416174462.png

sygna00e9.png

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wyraźnie widać że czujnik sygnalizuje ci przegrzanie , twoim problemem jest poszukać miejsc na płycie gdzie jest ten czujnik albo wyłączyć go w biosie jeśli jest taka możliwość ( czasami nie zainstalowany czujnik pokazuje temperaturę maksymalną )

zacznij od resetu biosu i ustawienia go od nowa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Resetowałem bios poprzez wyciągnięcie bateryjki i włożeniu jej .Nawet zaktualizowałem bios do najnowszej wersji .Za chwile sprawdzę w biosie czy mogę to wyłączyć . 

//Sprawdziłem nie ma opcji wyłączenia czujnika można włączyć tylko jakieś ostrzeżenia jeśli temperatura jest za wysoka.

//Czyli wychodzi na to że komputer myśli że jest 127 stopni i odcina zasilanie ? .Dlaczego robi to w losowych momentach jeśli 127 stopni jest ciągle .

sygna00e9.png
Opublikowano

nie resetowałeś biosu tylko wypinałeś zasilanie ! 

trzeba zewrzeć zworkę na płycie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Właśnie miałem teraz to robić ale nie mam zworki .Czy jest możliwość że to przez brak zworki takie problemy ?

//Zresetowałem bios wyciągnąłem bateryjkę na godzinę i się zresetował.Nic to  niestety nie dało proszę o pomoc

//Dodam że sprawdziłem w HWMonitor temperatury i wszystkie są ok nie pokazuje 127 stopni

post-372867-0-59502000-1416248641.png

sygna00e9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...