Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy wyborze postaci Sunwell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

W WoW jestem nowy, dlatego potrzebuje pomocy przy wyborze pierwszej postaci na serverze prywatnym: Sunwell. Z gory prosze o nie pisanie odpowiedzi typu "graj czym lubisz", bo tak naprawde nie znam jeszcze tej gry i nie wiem czy bedzie mi sie dobrze gralo dana postacia. Ogolnie w kilku grach probowalem gry roznymi postaciami i raz mi sie gralo dobrze jedna, raz inna. Narazie chce poznac mechanike gry a na dobor postaci odpowiedniej dla mnie przyjdzie jeszcze czas. Zaczynam na servie Stormrage, potem jak juz sie cos naucze bede gral na Feronis (ta sama lub tez inna postacia).

Czego wymagam od postaci:

- postac musi swietnie sobie radzic w pve SOLO (gram o roznych porach dnia i nocy i nie mam zamiaru liczyc na pomoc)

- postac powinna dawac sobie sama rade z expieniem, biciem bossow, instancjami czy rajdami (tu zaznacze jeszcze raz ze jestem nowy i nie mam pojecia co to sa instancje i rajdy, wiec nie wiem czy da sie to zrobic solo :P )

- jak wiadomo pierwsza postac = brak wyposazenia, wiec milo by bylo, zeby ta postac jakos ogarniala nawet w slabym/srednim ekwipunku

- postac ma byc pod server Sunwell

Co jest dla mnie nieistotne:

- nie wazne czy to postac dystansowa, magiczna czy do walki w zwarciu

- nie musi to byc postac "prosta w obsludze", szybko sie ucze wiec mysle ze sobie poradze (wazne zeby radzila sobie solo)

- postac nie musi byc dobra w pvp

- nie interesuje mnie jakie miejsce zajmuje w druzynie (heal, tank itp), jak juz pisalem narazie to postac do gry solo i nauczenia sie mechaniki gry

Prosilbym rowniez o podanie jaka rasa dla postaci, ktora dla mnie wybierzecie bedzie najlepsza i dlaczego (najlepiej Alliance). Jesli mozecie podajcie rowniez jakis build pve (drzewko talentow) lub chociaz link do tematu.

Co od siebie... zrobilem sobie tam juz jakiegos maga 30poziom. Nie powiem czy jestem zadowolony czy nie, bo nie wiem czego tak naprawde oczekiwac. Wyexpilem ja na questach, wiec za duzo nie widzialem. Troche pobawilem sie jevelcraftingiem i miningiem, jak tez pobocznymi profesjami. Ale chcialbym tez troche pobawic sie pve.

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Jesli dalem temat w zlym dziale to prosze o przeniesienie.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano (edytowane)

Hunter :) bez problemu radzi sobie w expieniu , ba nawet najlepiej używasz sobie peta jako tanka i heja , jeżeli chodzi o rasę to w hordzie ork, a w alliance nie mam pojęcia :P Jeżeli chodzi o instancje na 70 lvl  to oczywiście nie dasz sobie rady samemu 

Edytowane przez Krejzu

t5Wjng.png

Opublikowano (edytowane)

Paladyna retri,ponieważ to jest w tym patchu OP klasa w PvP i PvE. Banalna klasa że możesz walić głową w klawiaturę i osiągnąć wysoki dps i miażdżyć w PvP. Może jakiegoś gracza to zaboleć,lecz taka jest prawda :D Nosi plate,ma bańki rózne dzięki którym nie dostajesz żadnego DMG i nawet debuffy usuniesz,stuny,na 80 włącz sobie skrzydełka,walnij dwoma rękoma o klawiaturę i możesz czuć się zwycięzcą :D

Edytowane przez Sylvas123
Opublikowano

Krejzu:

Chodzi o byle jakie instancje, niekoniecznie te wysokopoziomowe. Narazie poznaje gre a nie zbieram ekwipunku end game

Sylvas123:

Nie musi byc to postac latwa w obsludze. Jedynie wymagam zeby radzila sobie solo pve (pvp tez narazie nie potrzebuje)